Україна

Прем'єр-ліга

Шовковський: «Зараз кожна гра для нас – це фінал»

Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський відповів на запитання журналістів після перемоги над «Минаєм» (3:1).

2024-04-17 18:30

– Вітаю вболівальників із «Динамо» з перемогою. Нарешті ми зіграли цей матч. Матч із цікавими обов’язками. Як ви знаєте, у попередньому поєдинку, з «Олександрією», у нашому складі було вилучення Волошина, але сьогоднішній матч розпочався ще в грудні, і ми отримали лист із дозволом використовувати Назара. Але матч із «Поліссям» він, звичайно, повинен буде пропустити.

Ще однією особливістю було те, що ті футболісти, які в грудні були в нашому стартовому складі, а сьогодні в ньому не опиняться, не можуть бути зав’язаними на гру.

Тому сьогодні в нашому складі відбулися деякі зміни. Ми дали можливість зіграти тим, хто багато пропустив. І, звичайно, планували заміни.

Ми прекрасно розуміємо, що зараз у кожній грі нам треба перемагати. Зараз кожна гра для нас — це фінал.

– Чому сьогодні не було Бражка?

– Якщо ви уважно слухали те, що я говорив на пресконференції після матчу з «Олександрією», то ви маєте пам’ятати, що в нас у команді зараз якась інфекція. Після гри з ЛНЗ захворів Нещерет, напередодні матчу з «Олександрією» підвищилася висока температура в Сироти, і через це його було виключено з нашої заявки. А після цього така сама ситуація трапилася й у Бражка: у нього теж піднялася висока температура і тому він не мав можливості сьогодні грати.

– Що з Караваєвим? Він дуже давно не з’являється на полі.

– У нас у команді 24 польових футболісти і 4 воротарі. Кожен із них доводить свої претензії на місце в стартовому складі. Так іноді буває: Караваєв зараз виглядає трохи не в тих кондиціях, на які ми розраховуємо. Але він в обоймі і я розглядав можливість, щоб випустити його сьогодні в стартовому складі. Але вирішальне значення зіграла та обставина, що якщо я не випущу в «основі» Тимчика, то взагалі не зможу розраховувати на нього в сьогоднішньому матчі.

– В епізоді, коли Бущан вибіг далеко в поле, ви схопилися за голову. Про що думали тоді?

– На мій погляд, у тому епізоді мали відповідальніше й упевненіше грати наші центральні захисники. Була велика свічка, м’яч довго висів у повітрі. Після цього ми були першими на м’ячі й можна було спокійно зіграти головою на воротаря. Тому в мене була така реакція: на рівному місці ми могли подарувати гол супернику.

– У матчі з ЛНЗ «Динамо» провело чудовий перший тайм, а після перерви грало дуже важко. Сьогодні ситуація повторилася. Чому так?

– Я собі вже ставив це запитання. Дійсно, сьогодні ми провели два різні тайми. У першій половині зустрічі ми повністю домінували, забили два м’ячі, могли забивати ще, а в другому таймі зіграли так, як команда «Динамо» (Київ) грати права не має.

dynamo.kiev.ua