Україна

Прем'єр-ліга

Попов: «Після тривалої відпустки потрібно набрати фізичні кондиції»

Захисник «Динамо» Денис Попов розповів про перші дні збору в Туреччині, а також оцінив важливість правильного харчування та здорового сну під час підготовчого періоду.

2024-01-24 09:30

– Як пройшли перші дні зборів, поділися враженнями?
– Під навантаженнями, в інтенсивному режимі. Але це початок зборів – в принципі, все як завжди.

– Як під час зборів ти підтримуєш свій раціон?
– В принципі, однаковий разом із командою – що дають, те й їм. Нічого особливого. Калорії не рахую – кожен обирає для себе те, що йому подобається їсти.

– Розкажи про свій типовий раціон – що ти їси в основному?
– М'ясо, овочі, трохи вуглеводів – макарони, паста – і більше нічого.

– Протеїнів у твоєму раціоні високий відсоток?
– У мене, напевно, так. Я також п'ю вітамінні коктейлі, мінерали – стараюся, щоб усе було правильно.

– Наскільки важливий сон під час зборів?
– Це потрібно у лікарів запитати. Звісно, потрібно відновлюватися та дотримуватися розпорядку команди.

– А тобі важливо, скільки ти спиш?
– В принципі, я стандартно засинаю близько 23-ї та просинаюся десь о 8-й.

– Під час зборів проведе відразу десять контрольних матчів. Для гравців легше готуватися до сезону через ігрову практику?
– В принципі, тренування також важливі, оскільки в нас була тривала відпустка, потрібно набрати фізичні кондиції, згадати м'яч. Звісно, хочеться зіграти спаринги, суперники в нас хороші, тож зможемо якісно підготуватися до продовження сезону та вийти на свою пікову форму.

– Як працюється під керівництвом Олександра Шовковського вже в якості головного тренера? Чи є якісь особливості тренувального процесу?
– Тренувальний процес потихеньку змінюється, але на тренувальних зборах перші дні чи навіть тиждень – це завжди бігова робота, набрати фізичні кондиції. Уже в контрольних матчах подивимося, напевно, будемо награвати різні комбінації.

– До тренерського штабу приєднався Сергій Федоров, який спеціалізується якраз на роботі із захисниками. Які поради він дає?
– Ми з ним давно знайомі, працювали разом і в юнацькій, і в молодіжній командах. Зі своєї сторони, маючи великий досвід, він багато підказує нам. Але це лише початок, подивимося, як воно буде в подальшому. Упевнений, для нас, захисників, це буде лише плюсом.

fcdynamo.com