Україна

Прем'єр-ліга

Динамо – Олександрія 4:2. Україна, 9-й тур. Валідольна перемога

Дубль Бражка допоміг киянам вирвати нервову перемогу в команди Ротаня, яка двічі відігравалася.

«Футбольний клуб»

2023-10-01 21:10

Перші хвилини для динамівців вийшли дуже нервовими, через що декілька їхніх атак захлинулися навіть не розпочавшись. «Олександрія» вдало пресингувала не дуже міцну оборону киян, і навіть Бущан епізодами не розумів, як саме діятимуть його дещо розгублені партнери.

Але згодом ситуація виправилася. «Динамо» додало і протягом п’яти хвилин щонайменше тричі мало забивати. Проте Буяльський, Андрієвський та Ярмоленко своїми нагодами не скористалися. До речі, кожну з цих спроб дарував партнерам активний Ванат, котрому цього вечора все ж судилося відзначитися голом, щоправда, пізніше.

А відкрили рахунок у матчі господарі після розіграшу стандартного положення. Андрієвський зробив передачу на ближній кут воротарського, звідки Караваєв прокинув м’яч на дальню стійку, яку вже замикав Бражко – 1:0.

Швидкий гол нічого не змінив на полі. Кияни продовжили тиснути, розриваючи фланги олександрійців. Переконавшись у цьому остаточно, тренер гостей Руслан Ротань у середині тайму вдався до першої заміни, завдячуючи якій його команда спочатку загасила «пожежу», а потів й повернулася до активних дій попереду.

Надзвичайно настирливим у лавах олександрійців на цьому відрізку був вихованець динамівської академії Шулянський. Декілька рейдів лівого вінгера зупиняв Попов, однак наприкінці тайму на місці опікуна Шулянського опинився Буяльський, який не витримав швидкісної боротьби із суперником, дозволивши йому зробити шикарний пас уздовж лінії воріт.

Цю передачу мав би завершувати голом з близької відстані Джевані, проте Бущан його першу спробу нейтралізував. Але невдовзі вчергове здивував свого воротаря центрбек «Динамо» Сирота – після кутового він головою у стилі Караваєва зробив скидку на дальню штангу, куди за аналогією із Бражком закрив Джевані. Так рахунок зрівнявся – 1:1.

Утім, на перерву «Динамо» все ж пішло переможцем – Караваєву вдалася виграти флангову дуель у Мартинюка, а потім естафету підхопив Ярмоленко, зробивши пас на хід Ванату – 2:1!

Та якби «Динамо» могло зберігати здобуту перевагу, це було б занадто просто. Адже у самому дебюті другої половини олександрійці відігралися зусиллями ще одного динамівського вихованця Скорка, який пробив Бущана з-за меж штрафного майданчику, і все знову розпочалося наче з чистого аркушу – 2:2.

Відверто кажучи, киянам знадобилося декілька хвилин аби відновити здібність до конструктивних дій. Щойно це відбулося, гості вимушені були зосередитися на грі у захисті. А «Динамо» раз по раз шукало шляхи до їхніх воріт. Двічі вдача відверталася від Волошина, якому елементарно не вистачило кмітливості для переадресації в єдиний дотик м’яча у сітку.

Потім не поталанило вразити ціль Бражку та Ванату, а коли вже здавалося, що команді Мірчі Луческу може й не доведеться перемогти, на допомогу їй прийшов іще один стандарт. На подачу із кутового від Буяльського краще за інших відгукнувся Ванат, чия кмітлива скидка головою на Бражка виявилася гольовою – 3:2!

Видовищне, але надзвичайно нервове шоу начебто і мало б продовжуватися, але киянам дуже хотілося цього вечора записати собі в актив три повноцінних бали, що вони врешті й зробили, забивши вчетверте. Це Кабаєв зробив подарунок для Буяльського.

Отже, 4:2, і «Динамо» залишається потенційним лідером УПЛ – поки що за втраченими очками…

ДИНАМО (Київ) – ОЛЕКСАНДРІЯ – 4:2
Голи: 
Бражко (15, 83), Ванат (44), Буяльський (90+2) – Джевані (42), Скорко (47)
«Динамо»: Бущан, Караваєв (Тимчик, 84), Попов, Сирота, Дубінчак, Бражко, Андрієвський (Шепелєв, 71), Ярмоленко, Буяльський, Волошин (Кабаєв, 71), Ванат.
«Олександрія»: Єрмаков, Скорко (Гарькавенько, 76), Кравченко, Мартинюк, Сігєєв, Смирний, Ернандес (Шостак, 23), Шулянський (Микитишин, 62), Калитвинцев, Джевані (Безерра, 62), Ковалець (Андрейчук, 76).
Попередження: Волошин (49), Шепелєв (90+4) – Скорко (51), Калитвинцев (71)

footclub.com.ua