Україна

Прем'єр-ліга

Олександрія – Шахтар 0:0. Україна, 18-й тур. Звіт

Після вильоту з єврокубків команда Маріно Пушича не знайшла в собі сил на притомну гру в атаці.

2024-02-26 17:29

В Олександрії на стадіоні «Ніка» місцевий однойменний клуб приймав донецький «Шахтар». Господарі у 2024 році офіційних матчів ще не грали, а ось гірники двічі зустрічалися з «Марселем» в Лізі Європи та за підсумками протистояння вилетіли з турніру.

«Шахтар» активніше розпочав матч, краще увійшов у гру, але поступово «Олександрія» змогла відсунути активні дії від своїх воріт. У першому таймі було багато боротьби та зіткнень, як наслідок – вимушена заміна Олександра Зубкова, якого вже на 35-й хвилині замінив Мар’ян Швед.

Господарі зробили ставку на швидкі контратаки та стандартні положення. «Оранжево-чорні» будували атаки через короткий та середній пас. До перерви супернагоду мав Егіналду, якому асистував Юхим Конопля, але м'яч після удару форварда пролетів поряд з дальньою штангою.

Відразу після перерви характер гри не змінився. Господарі поля не притискалися до власних воріт і грали дуже грамотно. Підопічні Пушича були не схожими самі на себе. Занадто прогнозовано гості грали в атаці, не вистачало швидкості. Можливо, далася взнаки недооцінка суперника, але з таким підходом складно буде розраховувати на чемпіонство.

Станом на 60-ту хвилину підопічні Ротаня пробили шість разів по воротам, а гірники – всього тричі. Футболісти «Шахтаря» всього одного разу у площину воріт пробили за годину гри. Дуже красномовна статистика... Безумовно, це був один із найкращих матчів у сезоні для «Олександрії», але не можна не відзначити на провальну гру «Шахтаря».

Футболістам залишалося зіграти менше 20 хвилин, але знову пролунала повітряна тривога і всі пішли до укриття. Після відновлення гри «гірники» продовжували контролювати м'яч, але без небезпечних моментів. Не вистачало нестандартних дій, швидкості та емоцій. Проблем у захисників «Олександрії» не було. На 88-й хвилині фортуна могла посміхнутися гостям, але Швед головою пробив у стійку.

У підсумку, матч завершився закономірною нульовою нічиєю. «Шахтар» вперше з 23 жовтня 2021 року не забиває у гостях.

ОЛЕКСАНДРІЯ – ШАХТАР – 0:0
Олександрія:
Шевченко, Копина, Логінов, Кампос, Мартинюк (Скорко, 77), Калюжний, Михайленко (Шостак, 77), Шулянський (Джеванні, 68), Ковалець (Бєляєв, 68), Калитвинцев, Кулаков (Де, 73).
Шахтар: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко, Педріньйо, Криськів (Стапаненко, 55), Судаков, Зубков (Швед, 35), Бондаренко, Кевін (Траоре, 55), Егіналду (Сікан, 46).
Попередження: Кампос (22), Мартинюк (65), Калитвинцев (78), Шостак (90) – Кевін (25), Криськів (50), Матвієнко (88).

За матеріалами ua-football.com та shakhtar.com

footclub.com.ua