Україна

Прем'єр-ліга

Шахтар – Кривбас 5:2. Україна, 19-й тур. Звіт

У центральному протистоянні туру на «Арені Львів» зійшлися один із потенційних лідерів із реальним. «Кривбас» на момент початку туру очолював таблицю, але втратив лідерство після сьогоднішньої перемоги «Дніпра-1» на «Оболонню» (1:0). А «Шахтар» за втраченими очками посідав другу сходинку слідом за «Динамо».

«Футбольний клуб»

2024-03-03 20:05

Початок зустрічі став холодним душем для хлопців Юрія Вернидуба. Після розіграшу кутового Андрій Кліщук упорався з ударом Артема Бондаренка, але відбив м’яч прямо на Юхима Коноплю, котрий буквально вніс його в сітку воріт.

Утім, криворіжці не згнітилися від несподіваної невдачі. Вони захопили ініціативу й невдовзі були нагороджені за сміливість. Прінс Аду випередив у боротьбі Ярослава Ракицького й замкнув класний простріл Івана Дібанго з лівого флангу.

Однак не встигли гості як слід насолодитися успіхом, як знову опинилися в ролі наздоганяючих. Гірники заробили штрафний, однак не стали чекати на свисток арбітра, а миттєво й результативно розіграли «стандарт» – Дмитро Криськів забив із пасу Бондаренка. Головний рефері Микола Балакін показав, що все було зроблено за правилами, тоді як гості апелювали, що вони чекали на повернення в гру футболіста «Шахтаря», котрий після зіткнення залишався на газоні.

У другому таймі підопічні Маріно Пушича ледь знову не організували швидке взяття воріт – Олександр Зубков із лінії штрафного майданчика закручував м’яч у дальню «дев’ятку», але поцілив у поперечину.

А невдовзі доля цього протистояння була фактично вирішена. Балакін після перегляду ВАР показав червону картку Хрвоє Іличу за удар ззаду по ногах, залишивши «Кривбас» у меншості більш ніж на завершальні півгодини матчу.

Номінальні господарі скористалися чисельною перевагою в середині другої половини. Бондаренку цього разу вдався обвідний удар, яким він фактично скопіював попередню спробу Зубкова знайти ціль.

І надалі головні події точилися біля володінь Кліщука. Голкіпер із обороною працювали в поті чола, проте врятуватися від ще однієї локальної невдачі не змогли. Криськів оформив дубль, протягнувши м’яч у штрафний майданчик, звідки влучно пробив у нижній кут.

Гол, забитий Тимуром Стецьковим, лише підсолодив пігулку для криворіжців, але й він не вберіг команду Вернидуба від розгрому. Лассіна Траоре, який вийшов на заміну, підставив ногу під удар Бондаренка, й вписав своє ім’я на табло «Арени Львів».

ШАХТАР – КРИВБАС – 5:2
Голи:
Конопля (9), Криськів (22, 82), Бондаренко (68), Траоре (90+3) – Прінс Аду (20), Стецьков (85).
Шахтар: Різник, Конопля (Гочолейшвілі, 90), Бондар, Ракицький, Педріньо (Азаров, 90), Бондаренко, Криськів (Цуканов, 90), Зубков, Судаков, Невертон (Назарина, 61), Сікан (Траоре, 75).
Кривбас: Кліщук, Бандейра (Сантіні, 90), Понєдєльнік, Стецьков, Дібанго, Кузик (Задерака, 75), Ілич, Луньов (Вакулко, 63), Бізімана, Соса (Блізніченко, 63), Прінс Аду (Кожушко, 63).
Попередження: Прінс Аду (22) – Назарина (71).
Вилучення: Ілич (57).

footclub.com.ua