Україна

Кубок

Полісся – Дніпро-1 1:1 (пен. 5:4). Кубок України, 1/8 фіналу. Звіт

Команди завершили основний та додатковий час, обмінявшись результативними пострілами, після чого долю путівки до наступного раунду вирішила футбольна лотерея.

2023-09-27 17:57

На кубковий поєдинок проти «Полісся» головний тренер свпортклубівців Юрій Максимов провів тільки одну перестановку у стартовому складі в порівнянні з минулим переможним матчем проти «Зорі» – в обороні після відновлення знову вийшов Адамюк, а Пуріта лишився в запасі. Натомість, Юрій Калитвинцев провів у складі «Полісся» одразу дев’ять замін в порівнянні с останньою гро у чемпіонаті, залишивши тільки голкіпера Бойка і захисника Чоботенка.

На старті зустрічі команди обмінялися гострими випадами. Спочатку Волинець зреагував на удар Крушинського під поперечину, відбивши м’яч на кутовий, але за дві хвилини Гуцуляк красиво між ніг супернику кинув сферу Когуту, проте удар Ігоря заблокував Чоботенко.

Поступово дніпряни стали більше володіти м’ячом і активніше діяти в атаці, а справжній спалах відбувся на 13-14-й хвилинах матчу, коли спортклубівці провели одразу три гострі атаки: Лєднєв п’ятою, спрямовував м’яч у дальній кут, але несильно, тому Бойко спокійно забрав м’яч, далі Гуцуляк неточно пробив у дальній кут, а після цього Когут вивів сам на сам Лєднєва, котрий зумів переграти голкіпера, але з офсайду і гол було скасовано.

Дніпряни не вгамовувалися і ось вже Піхальонок х рикошетом б’є з лінії карного майданчику (Бойко накрив м’яч), а коли перший тайм вже сягнув свого екватору, то чудовий момент втратив Рубчинський, не влучивши по м’ячу у вбивчий позиції.

На 39-й хвилині чергова гостра атака дніпрян завершилася падінням Когута у карному майданчику суперника після контакту з Чоботенком, але ні головний арбітр, ні його колега на ВВА пенальті в епізоді н побачили.

У перерві господарі провели одразу потрійну заміну, і саме свіжий гравець Кушніренко завдав підступного удару на початку другого тайму – поруч із стійкою. Але на це дніпряни відповіли одразу двома моментами, але Рубчинському і Когуту не вдалося переграти Бойка з близької відстані. Далі арбітр чомусь не дав жовту картку Шаповалу за підкат ззаду в ноги Гуцуляку, а Волинець зреагував на удар у ближній кут від Козака. Все це містилося у стартові п’ять хвилин другого тайму.

Дніпряни продовжили грати гостріше. Небезпечна контратака три в три закінчилася втратою і фолом Гуцуляка, а удар Сарапія головою після кутового пройшов над поперечиною. Поступово пристрасті на полі стали все більше палати, плюс знову було пару спірних суддівських рішень – якщо жовті картки отримали одразу два центральних захисник дніпрян Сваток і Саоапій, то чому тоді не отримав попередження Шаповал за удар з заду по ногах Лєднєва? Тим часом, Гуцуляк таки заробляє для Чоботенка жовту картку, а перспективний стандарт завершується ударом головою Сарапія у руки Бойка. І саме стандарт приніс успіх дніпрянам на 77-й хвилині гри. Піхальонок з кутового знайшов у карному майданчику Сватка, який з розвороту зробив навіс на дальній кут воротарського майданчику, а там Адамюк пере стрибнув усіх і головою спрямував м’яч у сітку!

Невдовзі мав шанс втекти від захисників Ківінда, але форвард загальмував, підключивши до атаки Піхальонка, а удар Олександра заблокували. З іншого боку дніпряни фактично створили самі момент біля власних воріт, коли Волинець влучив у Назаренка у власному карному майданчику, але для гостей все обійшлося – м’яч пройшов повз воріт. Невдовзі Назаренко таки забив м’яч у ворота дніпрян, але перед цим був офсайд у Гітченка і гол не зарахували.

Проте житомиряни все ж таки зрівняли рахунок, коли пішов вже компенсований арбітром час – Кушніренко розібрався на лінії воротарського майданчику і близької відстані відновив рівновагу. Таким чином гра перейшла у додатковий час.

У перші додаткові 15 хвилин за рівної гри команди створили по одному перспективному моменту. Гуцуляк завдавав удар після пасу Піреса, але Чоботенко підставився і відбив м’яч на кутовий,  а з іншого боку Кушніренко з непоганої позиції пробив головою вище воріт.

На початку другого екста-тайму свіжий Танчик змусив суперників діставати м’яч з сітки воріт, але VAR не зарахував взяття воріт через положення поза грою. Одразу Макуана мав чудовий момент, але не кращим чином приклався до м’яча і влучив у Волинця, при цьому перед цим Макуана ліктем зіграв в обличчя Сарапію, і цього не побачив арбітр.

На 116-й хвилині в ігровому епізоді травму отримав Назаренко, і заключні хвилини доданого часу господарі провели у меншості. Проте часу залишалось вже не багато і у підсумку скористатися чисельною переваги дніпряни вже не встигли.

Все довелося вирішувати у після матчевій серії пенальті, а там спортивна доля посміхнулася житомирцям, котрі реалізували усі свої удари, а дніпряни одного разу не переграли Дениса Бойка.

ПОЛІССЯ – ДНІПРО-1 – 1:1 (по пенальті – 5:4)
Голи: Кушніренко (90+1) – Адамюк (78).
Полісся: Бойко, Кравченко, Гітченко, Чоботенко, Шаповал, Крушинський (Кушніренко, 46), Огіря (Танковський, 46), Козак, Мустафаєв (Грицук, 74), Янаков (Макуана, 46), Аріелсон (Назаренко, 84).
Дніпро-1: Волинець, Адамюк (Пуріта, 79), Сваток, Сарапій, Кравець (Мірошніченко, 95), Бабенко, Рубчинський, Гуцуляк, Піхальонок, Лєднєв (Пірес, 72), Когут (Ківінда, 72, Танчик, 106).
Попередження: Аріелсон (41), Чоботенко (64), Гітченко (66) – Сваток (55), Сарапій (62).
Серія пенальті: 0:0 Гуцуляк (голкіпер), 1:0 Кушніренко, 1:1 Піхальонок, 2:1 Грицук, 2:2 Бабенко, 3:2 Шаповал, 3:3 Рубчинський, 4:3 Танковський, 4:4 Сарапій, 5:4 Козак.


scdnipro1.com.ua