Україна

Кубок

Вікторія – Минай 1:0. Кубок України, 1/8 фіналу. Звіт

Одного забитого голу вистачило сумській команді, аби зняти скальп уже з другого представника елітного дивізіону.

«Футбольний клуб»

2023-09-27 16:19

Наставник гостей Володимир Шаран прогнозовано вдався до ротації складу з огляду на складне становище закарпатської команди в УПЛ, де «Минай» без жодної перемоги в активі посідає останній рядок. Досвідчений наставник і сам не поїхав до Сум, делегувавши свої повноваження Сергію Мізіну, хоча і знав, що на «Ювілейному» його хлопцям доведеться важко.

Ще б пак. «Вікторія» іде другою в Групі Б Першої ліги і всерйоз претендує на підвищення у класі. Більше того, на кубковому шляху до 1/8 фіналу сумчани здолали і колишнього представника еліти («Інгулець», 1:0) і нинішнього (ЛНЗ, 1:0).

Себто, напевне, нікого не здивувала та сміливість, з якою вийшли на гру підопічні Анатолія Безсмертного. На кожну атаку «Миная» його суперник намагався відповідати своєю, розуміючи, що шанс здійснити історичний прорив у чвертьфінал є цілком реальним.

«Вікторія» забила відразу по перерві. Олексій Савченко подав кутовий з правого флангу, а центрбек Максим Сасовський вправно зіграв на другому поверсі – 1:0! Не менш важливим за дві хвилини виглядав і сейв Дениса Шеліхова: 34-річний воротар, відомий своїми виступами у складі «Дніпра», виграв двобій у Олега Вишневського і таким чином не дозволив гостям відігратися по гарячих слідах.                    

Звісно, закарпатці і в подальшому намагалися врятувати матч, але, якщо об’єктивно, «Вікторія», створивши кілька моментів, була набагато ближче до успіху. Проте для перемоги вистачило команді Безсмертного і одного влучного удару.

Залишившись єдиним представником Першої ліги в 1/8 фіналу, сумський колектив підтримає реноме свого дивізіону і в наступному колі. Базова дата проведення чвертьфінальних зустрічей – 1 листопада.

ВІКТОРІЯ (Д2) – МИНАЙ 1:0
Гол: 
Сасовський (47).
Вікторія: Шеліхов, Ульянов, Нелін, Сасовський, Зозуля, Савченко (Сахно, 68), Покотилюк, Байдал (Чеглов, 77), Євпак (Галенко, 68), Машталір (Шпирьонок, 77), Шаврін (Здирко, 90+3).
Минай: Кемкін, Ременяк, Солдат, Ю.Михайлів (М.Леднєв, 46), Киричок (Бідзінський, 62), Голуб, Панасенко, Гечев (Клима, 62), В.Михайлів, Демиденко, Вишневський.
Попередження: Гечев (56), Нелін (79) – Ременяк (74), Шпирьонок (81), Панасенко (87).
Арбітр – Христина Козорог (Київська обл.)
27 вересня. Суми. Ст-н Ювілейний. +25’C.

footclub.com.ua