Україна

Кубок

Рух – Олександрія 0:1. Кубок України, 1/8 фіналу. Звіт

Гості витягнули щасливий квиток у вигляді автоголу у компенсований час.

«Футбольний клуб»

2023-09-26 17:38

Попри те, що обидва тренери зробили по вісім замін у стартових складах у порівнянні з нещодавніми матчами УПЛ, завдання потрапити у чвертьфінал ніхто не знімав ані перед господарями, ані перед їхніми суперниками. Наявність на лаві запасних досвідчених виконавців, які могли у будь-який момент підсилити свої команди, – говорила сама за себе.

Ротація стала вимушеним кроком, зумовленим напруженим графіком і цінністю кожного очка, втраченого в чемпіонаті. І якщо «Рух» підійшов до вівторкового іспиту у непоганому настрої після нічиєї з «Шахтарем», то «Олександрія» наразі перебуває у кризі. Чотири поразки підопічних Руслана Ротаня в шести попередніх турах, серед яких дві особливо болючі (від «Полісся» – 0:3 та від «Чорноморця» – 1:5), є, м’яко кажучи, тривожним сигналом.

Щодо тривоги. Повітряна небезпека, зумовлена підняттям у повітря ворожих літаків, відтермінувала початок зустрічі на півгодини, але навряд істотно вплинула на її сценарій. До перерви команди діяли достатньо обережно, не форсуючи хід подій, хоча довгий час львів’яни попереду все ж таки виглядали цікавіше.

Можна згадати і непогані спроби влучити у нижній кут від Дениса Теслюка та Фабрісіо Альваренги, і ефектний гол Мар’яна Мисика, відмінений через офсайд, і щільний удар Марка Сапуги, з яким впорався Георгій Єрмаков. Цей 21-річний голкіпер, до речі, дебютував у основній команді «Олександрії».

Гості огризнулися наприкінці першого тайму, коли гарні нагоди змарнували Євген Смирний і Андрій Андрейчук. Хавбек, перебуваючи на лінії воротарського майданчика, не зміг як слід влучити по м’ячу, а нападник, пробиваючи повз Дмитра Ледвія, влучив у стійку.

Утім, свого продовження спалах активності олександрйців не маВ. Після відновлення гри «Рух» знову перехопив ініціативу і знову змусив працювати Єрмакова: вручання голкіпера потребували дальні і доволі підступні «постріли» того ж Мисика і Ростислава Ляха.

Незабаром Віталій Пономарьов показав, що не бажає доводити справу до додаткового часу і тим більше покладатися на лотерею під час серії 11-метрових. Вихід Євгена Пастуха і особливо Юрія Климчука суттєво підсилив атаку господарів.

Тиск на ворота «містян» дійсно підвищився, проте ті тримали стрій, уникали серйозних помилок і зрештою досягли своєї мети. Вони ледь не забили на 89-й хвилині, коли до м’яча непогано приклався Артем Кулаковський, а вже у компенсований час гостям відверто посміхнулася Фортуна.

Після діагоналі Владислава Калитвинцева зі штрафного Сапуга невдало підставив ногу і зрізав м’яч у власні ворота... Щось виправляти вже було нема коли. «Олександрія» прямує далі та зіграє в кубковому чвертьфіналі на початку листопада. Ну а «Рух» концентрується на чемпіонаті.

РУХ – ОЛЕКСАНДРІЯ 0:1
Гол: Сапуга (90+4, у власні ворота).
Рух: Ледвій, Альваренга, Слюбик, Холод, Лях, Сапуга, Притула (Пастух, 57), Плюман (Таллес, 88), Квасниця, Мисик (Федор, 74), Теслюк (Климчук, 57).
Олександрія: Єрмаков, Скорко, Білошевський (Білошевський, 19), Савченко, Мартинюк, Сігеєв, Смирний, Шостак (Кулаковський, 67), Калитвинцев, Шулянський (Джевані, 86), Андрейчук (Ковалець, 67).
Попередження: Притула (45+1), Мисик (70).
Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків).
26 вересня. Винники. Ст-н ім. Богдана Маркевича. +24’C.

footclub.com.ua