Україна

Кубок

Чорноморець – Зоря 4:1. Кубок України, 1/4 фіналу. Звіт

«Чорноморець» вийшов у півфінал Кубка України, розгромивши «Зорю» – Штогрін оформив хет-трик.

2023-11-01 17:08

«Чорноморець» – «Зоря». Прекрасна вивіска для чвертьфіналу Кубка України, навіть з урахуванням останніх результатів луганців. Команда Валерія Кривенцова, вважалась андердогом протистояння, однак у неї цікавий склад і сильний тренер. Крім того, в кубкових турнірах завжди є місце для несподіванок.

Дійсно, поєдинок виявився непоганим. «Зоря» до перерви створила три гольових моменти. Вже на 16-й хвилині Алефіренко зачепився за закидання на лівий край штрафного й спробував перекинути голкіпера, однак влучив йому в голову. Ще два шанси мав Антюх, який двічі закрутив м'яч зі стандарту у ворота (одного разу – в дальній кут). Варакута виручив господарів.

На жаль для луганців, суперник свої нагоди не марнував. Ба більше – гості ще й самі допомогли відкрити рахунок. На 21-й хвилині Штогрін отримав пас від Ієде й кволо пробив з лінії півкола. Турбаєвський мав брати цей удар, однак несподівано м'яч пройшов поміж ніг – 1:0.

На 33-й же «Чорноморець» подвоїв перевагу. Бадібанга запустив передачу на хід Кузику, той прострілив з правого флангу, а Штогрін замкнув у падінні – 2:0. На 40-й хвилині одесити могли й розгром влаштувати зусиллями Ієде, який пробивав головою з навісу Бадібанги, але точності трішечки забракло.

У перерві Валерій Кривенцов наважився на потрійну заміну. З пробігу зняли Антюха, Алефіренко й Азіангбо, а замість них вийшли Горбач, Кирюханцев і Чурко. Особливого покращення цей хід не приніс. Аж на 57-й хвилині «Зоря» організувала момент – це Яцик отримав передачу з лівого флангу в зону перед штрафним та пробив у ближній кут. М'яч пройшов поруч зі стійкою.

Покарання за такий футбол прилетіло рівно за хвилину. Бадібанга виконав подачу в центр карного майданчика, а Васильєв замкнув головою – 3:0. «Зоря» з відчаю відповіла лонгшотом Кирюханцова з правого флангу – над поперечкою.

Питання щодо переможця були закриті, однак «моряки» не зупинились на досягнутому. На 72-й хвилині Васильєв відібрав м'яч у центрі й віддав передачу Ієде, а той перевів на лівий край штрафного. Туди увірвався Штогрін, який з гострого кута поцілив під ближню стійку – 4:0. Андрій оформив хет-трик. За останні два матчі він провів п'ять голів і віддав один асист.

Штогрін міг і покер влаштувати на 75-й хвилині, замкнувши навіс від Бадібанги, однак «Зорю» врятувала стійка. Луганці змогли розмочити рахунок на 79-й зусиллями Герреро (Едуардо отримав відскок після кутового й розстріляв ворота), а на 88-й Кирюханцев ще й у поперечку влучив.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу підопічних Романа Григорчука. «Чорноморець» слідом за «Шахтарем» крокує до півфіналу Кубка України.

ЧОРНОМОРЕЦЬ – ЗОРЯ – 4:1
Голи:
Штогрін (21, 33, 72), Васильєв (58) – Герреро (79).
Чорноморець: Варакута, Брагару, Єрмаков, Салюк (Хадіда, 85), Путря, Васильєв, Штогрін (Вакула, 81), Шпорн, Кузик (Авагімян, 78), Бадібанга (Дада, 77), Ієде (Бойчук 81).
Зоря: Турбаєвський, Джордан, Батагов, Яцик, Антюх (Горбач, 46), Данченко, Азіагбе (Чурко, 46), Алефіренко (Кирюханцев, 46), Мічін, Снурніцин, Герреро (Венделл, 80).
Попередження: Герреро (30), Кирюханцев (52).

football24.ua