Україна

Калейдоскоп

Надєїн: «Вже плануємо ще один благодійний матч в іншій країні Європи»

2024-03-24 13:46

Президент рівненського Вереса Іван Надєїн розповів про досвід, одержаний під час візиту до німецького Ессена, та анонсував новий міжнародний благодійний матч за участю червоно-чорних.

– Все по-німецьки розумно, прагматично. Правильний підхід. Ми поговорили з президентом клубу про те, як формується бюджет. У них футбольний клуб – це не збитковий проект. Є спонсори, глядачі, телеправа. Для півмільйонного Ессена – це потужний клуб.

Хороша інфраструктура, тренувальні поля. Це не Баварія (Мюнхен). Але ми отримали корисний досвід.

В Есселі майже 13 тисяч членів клубу, які беруть участь у виборах президента, приймають рішення. Дуже схоже на наш формат з акціонерами.

Також ми поспілкувалися із мером міста. Цей матч – благодійний. Війна має два виміри: за наші кордони і за наших дітей. Сьогодні ми гратимемо саме за наших дітей. Для них ми розбудовуємо інфраструктуру у Рівному. Рівне і Ессен – міста побратими. Верес і Рот-Вайс – клуби побратими. І таких матчів потрібно більше. Ми вже плануємо ще один благодійний матч в іншій країні Європи. Але також з потужним клубом. Наші союзники нам допомагають і ми спільно намагаємося пережити ці непрості часи.

nkveres.com