Україна

Калейдоскоп

Цитаїшвілі: «Якщо я буду потрібен «Динамо», зі мною зв’яжуться»

Вінгер «Динамо» Георгій Цитаїшвілі, який на правах оренди виступає за польський «Лех», поділився своїми планами на майбутнє.

Дмитро ВЄНКОВ, Український футбол

2023-05-01 08:37

Відомий український футбольний журналіст Віктор Вацко нещодавно заявляв, що «Динамо» не контактує із Георгієм Цитаїшвілі щодо повернення з оренди у «Леху». Начебто клуб не зацікавлений у послугах 22-річного грузинського футболіста.

Ми вирішили зв’язатися із гравцем, аби перевірити дану інформацію, а також дізнатися про плани Цітаїшвілі на наступний сезон.

– Георгію, чи підтримуєте ви наразі зв’язок із менеджментом «Динамо» стосовно свого повернення до клубу?
– Я поки ні з ким предметно не розмовляв. Думаю, що у цьому немає особливого сенсу, адже чемпіонат Польщі, як і чемпіонат України, ще продовжується. Якщо я буду потрібен «Динамо», то вони зв’яжуться зі мною під час трансферного вікна.

– Чи можете ви продовжити своє перебування у «Леху» на наступний сезон?
– Я не планую тут залишатися. У клубу не має ніякої опції викупу мого контракту або продовження оренди. Знаю, що керівництво «Леху» робило запит у «Динамо» щодо можливості викупу, але сторонам не вдалося домовитися. Мабуть, не зійшлися на умовах. Тобто питання подальшого перебування тут не є актуальним.

– Чи є до вас інтерес зі сторони інших команд?
– Так, інтерес є. Я розмовляю, але поки зарано щось казати. Більше конкретики буде, знову ж таки, влітку.

– Де ви самі бачите себе у майбутньому?
– Я хочу грати у футбол. Виберу ту пропозицію, яка буде відповідати цьому бажанню. Я розумію, що жодний тренер не гарантує мені ігровий час. Проте мені необхідно розуміти, що на мене хоча б розраховують. Ось на такий варіант я відгукнуся.

Зазначимо, що у поточному сезоні Цитаїшвілі провів за «Лех» 29 матчів, у яких забив один гол та віддав дві результативні передачі.

Його орендна угода із польським клубом спливає 30 червня 2023 року. Контракт футболіста із «Динамо» розрахований до кінця сезону 2024/25. Авторитетний портал Трансфермаркт оцінює чемпіона світу 2019 року в складі юнацької збірної України та гравця національної збірної Грузії Цитаїшвілі у 800 тисяч євро.

ukrfootball.ua