Турніри

Ліга Європи

Динамо – Ренн 0:1. Звіт про четверту поразку в Лізі Європи

Команда Мірчі Луческу зазнала чергової поразки в групі Ліги Європи, проте ще зберігає шанси на єврокубкову весну. Для переходу в Лігу конференцій їй доведеться випередити кіпрський АЕК.

Денис БОРИСЕНКО, «Футбольный клуб»

2022-10-13 21:56

Для впевненого продовження боротьби у єврокубках киянам вкрай необхідно було набирати перші очки у цьому груповому турнірі. Тому в номінально домашньому матчі з «Ренном» вони намагалися самі диктувати умови супернику – тими силами, якими наразі оперує «Динамо». А їх не так вже й багато.

Однак цього четверга у біло-синіх нарешті, здається, з’явилася швидкість. Завдячуючи колективному руху динамівцям вдавалося тримати доволі високий темп і хоча б не програвати значної кількості індивідуальних дуелей. Навпаки, вже наша команда стала накривати суперника, не дозволяючи йому будувати швидку атаку.

Утім, стартовий відрізок сторони провели досить обережно, обмінявшись ударами з-за меж карних майданчиків Буріжо та Гармаша – та якщо француз поцілив поруч зі стійкою, то Денис непогано пробив у верхній кут, змусивши реагувати досвідченого Манданда.

Ще одного разу, на 29-й хвилині, захист киян потурбував Мелінг, який, пройшовши від лівої бровки центром до лінії карної зони, ледь не поклав м’яч у нижній кут воріт Нещерета – на щастя, захиснику не вистачило якоїсь дещиці.

А вже завершення першого тайму пройшло за відчутної ініціативи «Динамо», що традиційно включило обидва фланги, намагаючись навісами та прострілами застигнути зненацька оборону «Ренна». Два-три рази кияни навіть загострювали ситуацію у володіннях Манданда, проте завжди їм не вистачало когось, хто міг би замкнути комбінацію партнерів. А форвард Бєсєдін, як не намагався, на щось вагоміше ніж жовта картка не награв.

Тож на перерву суперники пішли з нулями на табло. І ця проміжна нічия виглядала цілком справедливою. Проблема була лише в тому, що такий рахунок більше влаштовував гостьову команду.

А після відновлення гри «Ренн» іще суттєвіше покращив своє положення. Отримавши право на кутовий, Буріжо зробив подачу у самісінький воротарський майданчик, куди увірвався залишений Сиротою на самоті Ву – далі центрбеку залишилося лише холоднокровно підставити ногу, аби переправити м’яч до цілі. Що він і зробив, відкривши рахунок.

Кияни спробували відповісти на пропущений гол ще більшою активізацією, проте лише надали можливість гостям організовувати дуже гострі контратаки на вільному просторі. Іноді біло-синім відверто щастило, зокрема, після удару з близької відстані Теате або підключення Майєра.

«Ренн» значно ближче підійшов до другого голу, ніж кияни до м’яча у відповідь. Тож Луческу в середині тайму довелося проводити масовані заміни. Що дозволило господарям заволодіти хоча б територіальною ініціативою. На жаль, вичавити з неї хоч трохи гостроти «Динамо» так і не вдалося – гості дисципліновано відходили назад, за першої-ліпшої нагоди переходячи в режим активного захисту.

Найбільш небезпечний момент Манданда привіз собі самотужки, ледь не подарувавши м’яч Ванату, що зовсім не очікував такої можливості. Оце і все, що змогла протиставити команда Луческу супернику, що здобув заслужену перемогу.

Відтепер динамівцям, що переживають складні кризові часи, залишається втішатися надією на продовження боротьби в єврокубках хіба що стосовно Ліги конференцій. У цьому плані, незважаючи на чотири поспіль поразки в групі, все залежатиме лише від них – у тому числі й в очній зустрічі на Кіпрі з місцевим АЕКом…

ДИНАМО (Київ, Україна) – РЕНН (Франція) – 0:1
Гол:
Ву (48)
Динамо: Нещерет, Тимчик (Караваєв, 77), Забарний, Сирота, Дубінчак (Вівчаренко, 66), Сидорчук, Шепелєв (Андрієвський, 70), Циганков, Буяльський, Гармаш (Кабаєв, 66), Бєсєдін (Ванат, 66).
Ренн: Манданда, Ассіньйон, Ву, Теате, Мелінг, Угочукву, Буріжо (Трюффер, 84), Майєр, Д.Дуе (Тет, 73), Терр’є (Сулемана, 65), Калімуендо-Мюїнг (Гуйрі, 73).
Попередження: Бєсєдін (44), Тимчик (53), Ванат (90+4) – Буріжо (24), Д.Дуе (70).

footclub.com.ua