Турніри

Ліга Європи

«Шахтар» зіграв унічию з «Марселем»

Донецький клуб у компенсований час врятувався від поразки в першому стиковому матчі Ліги Європи.

2024-02-15 21:54

Донецький «Шахтар» зіграв унічию з «Марселем» у першому стиковому матчі Ліги Європи. Нагадаємо, що на цій стадії турніру гірники змагаються за путівку в 1/8 фіналу. Всі голи були забиті в другому таймі. Спочатку П’єр-Емерік Обамеянг відкрив рахунок, замкнувши простріл з правого флангу, але достатньо швидко Микола Матвієнко скористався грубою помилкою захисника під час «стандарту» та точно пробив низом.

На 90-й хвилині «Марсель», який виглядав загалом гостріше та втратив принаймні ще три чудові нагоди, здавалось вирвав перемогу, коли Іліман Ндіай чітко пробив приблизно з межі штрафної зони. Однак у компенсований час «Шахтар» врятувався завдяки удару головою Егіналдо. Незважаючи на це чудесне спасіння, гра показала, що через тиждень у матчі-відповіді гірникам буде дуже складно.

Перший стиковий матч Ліги Європи
ШАХТАР – МАРСЕЛЬ – 2:2
Голи
: Матвієнко (68), Егіналдо (90+3) – Обамеянг (64), Ндіай (90)
«Шахтар»: Різник, Азаров, Матвієнко, Бондар, Конопля (Гочолейшвілі, 77), Степаненко (Назарина, 72), Бондаренко (Траоре, 90+2), Судаков, Егіналдо, Зубков, Сікан (Кевін, 77)
«Марсель»: Лопес, Балерді, Жиго, Клос, Мерлен, Аріт, Унахі, Кондоґбіа, Обамеянг (Корреа, 90+2), Мумбанья (Мейте, 90+2), Енріке (Ндіай, 73)
Попередження: Конопля (49), Зубков (78), Егіналдо (90+3), Бондар (90+5) – Балерді (27)

footclub.com.ua