Турніри

Ліга Європи

Байєр – Рома 0:0 (заг. 0:1). ЛЄ, 1/2 фіналу. Звіт

«Фармацевти» тримали в облозі чужі ворота, пропустивши лише одну атаку в самому дебюті, але відіграти пропущений гол в Італії так і не зуміли.

2023-05-19 00:12

Перший матч завершився спокійною перемогою «вовків». «Рома» забила лише раз, але повністю нейтралізувала суперника. У «Байєра» не було простору для швидких атак, а у звичайному режимі римляни встигали перекривати всі коридори, зберігаючи компактність.

Жозе Моурінью не змінив склад на матч-відповідь, а от Хабі Алонсо додав креативу в центрі поля (Демірбай), різкості на фланзі (Баккер) і мускулів на вістрі (Азмун). «Байєр» заграв значно потужніше – м'яч ходив швидше, більше футболістів підтримували атаки.

Тиждень тому Леверкузен завдав 10 ударів за 90 хвилин, сьогодні – 12 ударів вже в першому таймі. Демірбай постійно перевіряв голкіпера дальніми пострілами, а Вірц круто розбирався в умовах обмеженого простору та створював моменти партнерам.

Господарям вдалося закрити «Рому» біля штрафного майданчика. Гості сиділи в низькому блоці, грали на відбій і лічені рази перейшли центр поля (1 удар). А коли перейшли – отримали найгострішу атаку на власні ворота. Діабі скористався вільною зоною, отримав пас на хід від Вірца та пробив у перекладину.

Після перерви «Рома» на деякий час стабілізувала ситуацію на полі. Моментів римляни не створювали, але хоча б відвели гру від власних воріт. Через хвилин двадцять «Байєр» знову встановив тотальне домінування та продовжив шукати шляхи до воріт Патрісіу. Португальцю довелося тягнути черговий удар Демірбая.

Демірбай постійно доправляв м'яч у штрафний майданчик. Найкращий шанс врятувати Леверкузен мав Азмун – форвард з вигідної позиції пробив біля стійки. А спробу Фрімпонга заблокували захисники. У підсумку жоден з 20 ударів «Байєра» не досяг цілі. Гості відверто тягнули час і вистояли.

«Рома» вийшла у фінал Ліги Європи. Титульний матч відбудеться 31 травня в Будапешті. Жозе Моурінью може в другому поспіль сезоні взяти єврокубок – минулого року португалець привів «Рому» до перемоги в Лізі конференцій.

БАЙЄР – РОМА – 0:0 (заг. 0:1)
Байєр: Градецьки, Тапсоба, Та (Амірі, 86), Інкап'є, Фрімпонг, Демірбай, Паласіос (Гложек, 80), Баккер (Адлі, 73), Вірц, Діабі, Азмун.
Рома: Руй Патрісіу, Манчіні, Крістанте, Рожер Ібаньєс, Зеки Челик (Смоллінг, 78), Бове, Матич, Пеллегріні, Спінаццола (Залевськи, 34), Абрахам, Белотті (Вейналдум, 46).
Попередження: Інкап'є (45+3), Паласіос (56), Баккер (70), Діабі (90) – Рожер Ібаньєс (70), Крістанте (89), Абрахам (90+9).

football24.ua