Турніри

Ліга Європи

Севілья – Ювентус 2:1 (заг. 3:2, дот. час). ЛЄ, 1/2 фіналу. Звіт про сьомий фінал андалусійців

Феномен «Севільї» у Лізі Європи прямо на очах продовжує розвиватися! Андалуський клуб всьоме виходить у фінал турніру. І в кожному з шести попередніх вирішальних матчів без жодних винятків червоно-білі здобули перемоги... Цього разу суперником «Севільї» буде переможець першого розіграшу Ліги конференцій, інший італійський клуб, «Рома».

2023-05-19 00:51

Перша зустріч між «Ювентусом» і «Севільєю» завершилась нічийним рахунком, однак туринцям у рідних стінах відверто пощастило. Вони відігрались після кутового, проведеного аж на сьомій компенсованій хвилині, а до того нічого цікавого не створили. Тренер андалусійців – Хосе Луїс Менділібар – був навіть задоволений таким результатом, адже тепер його команді потрібно було думати лишень про перемогу.

«Рамон Санчес Пісхуан» зустріч «Стару синьйору» шаленою підтримкою й червоною «стіною» на трибунах, однак перший тайм виявився рівним. І фантастичним. Обидві команди змарнували три-чотири гольових нагоди.

«Севілья» могла забивати на 24-й хвилині внаслідок удару головою у виконанні Окампоса, однак Щенсни вибив м'яч з лінії воріт – «Юве» ж відповів на 26-й розрізним пасом Рабйо. Ді Марія увірвався в штрафний і перекинув Буну, але не влучив у ворота. До цього у туринців був кутовий з подачею у воротарський майданчик, яку замкнув Гатті. Буну врятував.

На 30-й хвилині потужний лонгшот провів Акунья, змусивши Щенсни витягнути м'яч з-під поперечини. «Ювентус» моментально огризнувся проривом Кіна, який завершився класним пострілом метрів з 20-ти – стійка врятувала «рохібланкос»! «Севілья» відповіла щільним ударом Окампоса з лінії карного майданчика, але кіпер не спав.

Не обійшлося і без втручання VAR. На 42-й хвилині «Ювентус» забив гол внаслідок прострілу Локателлі під замикання Рабйо. Його не зарахували через офсайд у Мануеля. Андалусійці ж претендували на пенальті у компенсований час – Куадрадо разом з м'ячем зніс Олівера Торреса, але рефері проігнорували епізод.

В цілому, «Ювентус» у першому таймі виглядав гостріше. На початку другого тайму перевага «Старої синьйори» у роботі біля чужих воріт лише посилилась. Зокрема, на 56-й хвилині Рабйо отримав скидку від Кена на лівий край штрафного та пробив у дальній кут, однак м'яч розминувся зі стійкою. На 58-й же Бремер замикав навіс зі стандарту – м'яч пройшов повз ліву стійку.

Після цього тренери провели заміни. Хосе Менділібар випустив Сусо, а Массімо Аллегрі кинув у бій К'єзу й Влаховича. Обидва ходи тренерів принесли миттєвий успіх!

«Ювентус» відкрив рахунок саме зусиллями Влаховича. Душан на 67-й хвилині зачепився за відскок, відклеївся від Гуделя та Баде й опинився прямо перед Буну, пробивши повз нього. 0:1! Втім, всього через п'ять хвилин Сусо зрівняв рахунок, закрутивши м'яч з-за меж штрафного у ліву дев'ятку – 1:1!

Даний розмін вдарив по психології «Ювентуса». В другому таймі туринці вже не створювали нічого, а от «Севілья» була близькою до перемоги в основний час. Героєм став Щенсни, який витягнув лонгшот від Сусо в дев'ятку та врятував при ударах Ен-Несірі й Хіля впритул. Зрештою, свисток арбітра відправив команди в овертайми.

На початку першого овертайму К'єза мав хорошу нагоду, аби вивести «Юве» вперед, однак із класної позиції Федеріко пробив прямо в Буну. Покарання за марнотратство виявилось жорстким – на 96-й хвилині Хіль накрутив Куадрадо й виконав подачу в центр штрафного, а Ламела замкнув точним ударом головою. 2:1! Бремер і Даніло неуважно зіграли з Еріком (ще одним футболістом, якого Менділібар впустив в другому таймі).

Очікувалось, що «Ювентус» піде на штурм, однак нічого подібного не сталося. Господарі в своєму фірмовому стилі засушили гру, майже нічого не дозволивши супернику. Навіть залишившись у меншості на останні дев'ять хвилин (Акунья отримав вилучення й дискваліфікацію на наступний матч), «рохібланкос» тримались міцно.

У підсумку, фінальний свисток зафіксував перемогу нервіонців. «Севілья» вийшла у свій сьомий фінал Ліги Європи!

СЕВІЛЬЯ – ЮВЕНТУС – 2:1 (заг. 3:2, дот. час)
Голи:
Сусо (72), Ламела (95) – Влахович (65).
Севілья: Буну, Хесус Навас (Алехандро Гомес, 106), Баде, Гудель, Акунья, Фернандо, Ракитич, Окампос (Ламела, 70), Олівер Торрес (Сусо, 62, Рекік, 117), Хіль (Монтіель, 100), Ен-Несірі.
Ювентус: Щенсни, Гатті, Бремер, Даніло, Куадрадо (Мілік, 106), Фаджолі (Паредес, 41), Локателлі (Міретті, 86), Рабйо, Ілінг (Костич, 86), Ді Марія (К’єза, 63), Мойзе Кін (Влахович, 63).
Попередження: Акунья (57), Сусо (117), Монтіель (120+4) – Мойзе Кін (11), Даніло (105).
Вилучення: Акунья (115, друге попередження).

football24.ua