Турніри

Ліга Європи

«Динамо» – «Ренн»: огляд французьких ЗМІ

Французькі журналісти похвалили «Ренн» за перемогу над «Динамо», але не за якість гри. Місцеві ЗМІ вважають, що матч вийшов не дуже цікавим, а найкращим гравцем поєдинку можна вважати центрального захисника «Ренна» Крістофера Ву, що чітко говорить про слабку гру атакуючих гравців обох команд.

Антон ПРОКОПОВ

2022-10-14 10:22

Також французькі журналісти розповідають про те, що «Ренн» достроково забезпечив собі вихід у плей-оф, але важливо не розслаблятися та постаратися випередити «Фенербахче», який зараз перебуває на першому місці завдяки додатковим показникам.

Le Parisien


«Ренн» вже може думати про плей-оф», – з таким заголовком вийшов звіт про матч з «Динамо» на сайті Le Parisien. Журналіст похвалив «Ренн», який зумів порадувати французьких уболівальників цього вечора, на відміну від «Монако», «Нанта» та «Ніцци», які програли свої матчі та можуть лише мріяти про результати «Ренна» у єврокубках.

– «Монако» програв 0:4 «Трабзонспору». «Нант» програв 0:4 «Фрайбургу». «Ніцца» програла 1:2 «Словацко». Три французькі клуби зганьбилися в єврокубках, у матчах з далеко не найсильнішими суперниками. Четвер можна було б назвати провальним для Франції, якби не «Ренн», він виявився єдиною французькою командою, яка порадувала вболівальників цього єврокубкового дня. Команда Бруно Женезіо не просто виграла, вона забезпечила собі вихід до плей-оф Ліги Європи. Тепер залишилося дізнатися, чи «Ренн» фінішує на першій позиції, або на другій.

Єдиний гол у матчі з «Динамо» забив захисник Крістофер Ву, для якого це був дебют у Лізі Європи. Після цього «Ренн» не став поспішати розвивати успіх, а швидше намагався зберегти перевагу. На щастя, українці не доставили жодних проблем «Ренну» цього вечора, тож одного гола вистачило для перемоги. «Динамо» ж програє 4-й матч із 4 і ризикує не потрапити навіть до Ліги конференцій.

L’Equipe


«Ренн» виходить у плей-оф», – журналіст видання L’Equipe похвалив гостей за чергову перемогу та розповідає читачам про те, що команда Бруно Женезіо виходить у плей-оф, але поки що незрозуміло, з якого місця.

– Найкращим гравцем «Ренна», та й усього матчу, можна назвати Крістофера Ву. Центральний захисник гостей зіграв лише другий матч за бретонців. Влітку його купили у «Ланса» за 9 мільйонів євро, але він довго не міг пробитися до основного складу, спостерігаючи за матчами з лави запасних. І ось настала його зоряна година. Ву вперше вийшов у стартовому складі і приніс «Ренну» перемогу у такому важливому матчі. І річ не лише у забитому голі, а в тому, що саме Крістофер був лідером команди в обороні, не дозволяючи українцям створити небезпечні моменти біля воріт гостей.

Матч вийшов не надто видовищним, але головне, що «Ренн» зміг вдруге виграти у «Динамо», завдяки чому достроково оформив вихід у плей-оф. Залишилося вирішити, чи зможе «Ренн» випередити «Фенербахче» та посісти перше місце у групі.

Цікаво, що «Ренн» забиває вже у 13 матчах поспіль у всіх турнірах! Востаннє команда Бруно Женезіо пішла без гола 7 серпня у матчі з «Лор'яном». І щоб випередити «Фенербахче», «Ренну» потрібно продовжити цю серію.

Ouest-France


«Ренн» виграє та виходить у плей-оф Ліги Європи», – пише журналіст сайту Ouest-France. Він зазначає, що матч не був цікавим та видовищним, але найважливіше, що вдалося виграти у «Динамо» і достроково забезпечити попадання в євровесну. «Ренн» виконав своє завдання-мінімум у Лізі Європи, але відчувається, що команда здатна на більше.

– На тлі виступу інших французьких клубів у четвер варто похвалити «Ренн» за перемогу в матчі з «Динамо». Це не була яскрава перемога, про яку хочеться довго і докладно розповідати. Але все ж таки потрібно похвалити команду Бруно Женезіо за вихід у плей-оф. «Ренну» було складно грати проти суперника, який не прагнув йти в атаку. Здавалося б, «Динамо» має дуже складне турнірне становище і потрібно намагатися виграти, адже зараз для них навіть потрапляння до Ліги конференцій під загрозою… Але «Динамо» швидше думало про те, як не дати забити «Ренну». Здавалося, що нічия повністю влаштовує українців. Ймовірно, саме тому вони не змогли перебудуватися та піти в атаку після пропущеного голу.

Швидше «Ренн» був ближчим до того, щоб забити другий гол, ніж «Динамо» до того, щоб зрівняти рахунок. Дивно, але українці наче завчасно змирилися з черговою поразкою. У наступному турі «Ренн» може забезпечити собі перше місце, якщо виграє у «Фенербахче», а «Динамо» потрібно обігравати АЕК, щоб зберегти шанси на третє місце.

footboom.com