Турніри

Ліга Європи

Що чекати від 1/8 фіналу Ліги Європи?

Із 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА в боротьбу вступають «Арсенал» Олександра Зінченка, «Фенербахче» та «Бетіс». На переможців груп чекають протистояння з командами, які виграли стикові матчі. Серед них донецький «Шахтар».

«Футбольний клуб»

2023-03-09 13:00

Розповідаємо про найцікавіше у майбутніх зустрічах.

МАТЧІ 1/8 ФІНАЛУ: 9 ТА 16 БЕРЕЗНЯ

«Уніон» Берлін – «Юніон»
«Байєр» – «Ференцварош»
«Спортинг» – «Арсенал»
«Рома» – «Реал Сосьєдад»
«Севілья» – «Фенербахче»
«Ювентус» – «Фрайбурґ»
«Манчестер Юнайтед» – «Бетіс»
«ШАХТАР» – «Фейєноорд»

Іспанські випробування «МЮ»
Ось уже втретє цього розіграшу Ліги Європи в суперники «Манчестер Юнайтед» дістався представник чемпіонату Іспанії. На груповому етапі команда Еріка тен Гага поступилася «Реал Сосьєдад» у суперечці за перше місце в квартеті Е, хоч і взяла реванш за домашню поразку в 1-му турі. Потім «МЮ» здолав у стикових матчах «Барселону».

Більше того, англійці зустрічалися з «Бетісом» під час грудневої паузи у європейських чемпіонатах та поступилися 0:1. Єдиний гол забив Набіль Фекір. «Знаєш чого чекати, коли мова заходить про іспанський футбол, – сказав тен Гаг після жеребкування. – Іспанські команди вкрай технічні та чудово контролюють м'яч, так що нам треба буде продемонструвати свій найкращий футбол. Тільки в цьому випадку ти маєш шанс вистояти й пробитися в наступний раунд».

Історія свідчить на користь «Спортинга»
Статистика «Спортинга» проти англійських клубів уражає. Лісабонці виграли всі вісім двоматчевих протистоянь із суперниками з Англії в турнірах УЄФА, перш ніж «Манчестер Сіті» перервав цю серію в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів минулого сезону. Отже на «Арсенал», кольори якого захищає гравець збірної України Олександр Зінченко, чекає непросте випробування клубом, який завжди готовий навести галасу в плей-офф єврокубків.

«Леви» частково реабілітувалися за ту невдачу з «Сіті», набравши чотири очки в матчах із «Тоттенгемом» на груповому етапі цієї Ліги чемпіонів, і тепер намагатимуться взяти реванш в іншої команди з північного Лондона: на груповій стадії Ліги Європи-2018/19 «каноніри» перемогли «Спортинг» із рахунком 1:0 на виїзді та зіграли внічию 0:0 удома.

Новий трилер із «Севільєю» та «Фенербахче»?
Команди лише одного разу протистояли одна одній в єврокубках, але той двобій надовго залишиться в пам'яті. Дуель 1/8 фіналу в Лізі чемпіонів-2007/08 вилилася в справжній трилер та завершилася драматичною перемогою турецького клубу.

Семіх Шентюрк приніс «Фенербахче» перемогу 3:2 у першому матчі, а в зустрічі у відповідь турецький клуб перевів гру в додатковий час завдяки дублю Дейвіда. В підсумку доля цієї битви вирішувалася в серії 11-метрових, де героєм став голкіпер «Фенербахче» Волкан Демірел, який відбив одразу три пенальті.

ДЕ ВІДБУДЕТЬСЯ ФІНАЛ ЛІГИ ЄВРОПИ 2023 РОКУ?

Фінал пройде 31 травня 2023 року в столиці Угорщини Будапешті на «Пушкаш Арені».

Новий 65-тисячний стадіон відкрився в листопаді 2019 року на місці старої арени збірної Угорщини. Стадіон розташований у столичному районі Зугло та носить ім'я легендарного форварда «Гонведа» та «Реала» Ференца Пушкаша.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

footclub.com.ua