Турніри

Ліга Європи

Ренн – Динамо 2:1. ЛЄ, група В. У французьких лещатах

Долю матчу, в якому домінували господарі, знову вирішила прикра динамівська помилка перед фінальним свистком.

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

2022-10-07 00:10

Кияни повернулися на «Роажон Парк» після чотирирічної перерви. І якщо тоді, в жовтні 2018-го, вони вважалися фаворитами протистояння (і двічі заслужено перемогли – вдома і на виїзді), то тепер, з огляду на обставини, ситуація виглядає по-іншому.

Команда Мірчі Луческу переживає непростий  період, має зумовлені певними об’єктивними причинами ігрові складнощі, тоді як «Ренн» перебуває на підйомі. Хлопці Брюно Женезьо підійшли до цієї зустрічі із 7-матчевою безпрограшною серією в активі і небезпідставно чекали на ще один вдалий вечір.

Початок гри гості провели в обороні, і хоча зовні виглядали спокійними, моменти у воріт Дениса Бойка виглядали регулярно. Ударам французів бракувало влучності, і вкупі з вдачею нашого голкіпера це стало головною причиною того, що рахунок не було відкрито в перші 15 хвилин. Утім, зрештою сталося те, що мало статися.

Розгониста атака «Ренна», в ході якої м’яч перемістився з правого флангу на лівий, завершилася чудовим проникаючим пасом Аміна Гуйрі, на яку своєчасно відгукнувся Мартен Терр'є. Удар «сімки» з лівою з меж карного майданчика вийшов занадто сильним і влучним для Бойка.

І саме це взяття воріт, наче якась жахлива подія, яка вже сталося, і яку вже не треба лякатися, нарешті по-справжньому розслабило динамівців. З’явився контроль м’яча, покращилася якість передач, і навіть стало щось виходити в останній третині поля. І гол у відповідь не виглядав подарунком долі, а вийшов робочим і ефектним одночасно.

Владислав Дубінчак нагородив за ривок Артема Бєсєдіна, форвард у дотик, п’ятою, залишив м’яч Віталію Буяльському, а вже хавбек віддав далі праворуч – на вільного Віктора Циганкова. З першим ударом 37-річний Стів Манданда якимось дивом впорався, а ось з добиванням, для якого вінгер задіяв праву, зробити щось було нереально.

Своїм стартом другий тайм дуже нагадував перший. «Ренн» тиснув і створював моменти. Бойко літав по кутах, а його партнери кидалися під м’яч і іноді грали на відбій. Можливо, «Динамо» занадто притискалося до свого карного майданчика, але все одно воно чатувало на свій шанс, тримаючи напоготові зжату і налаштовану на «постріл» пружину.

Таким «пострілом» ледве не стало підключення свіжого Владислава Ваната – на жаль, спробу Циганкова, якому віддав молодий «джокер», французи заблокували. На жаль, бо незабаром після цього «Ренн» таки досяг свого.

Рокової помилки припустився Денис Попов, який раніше неодноразово вдало грав на перехватах. Виносячи м’яч від свого кутового прапорця, захисник влучив у юного Дезире Дуе, і нападник впевнено скористався несподіваним подарунком. Увійшов до карного майданчика і просто пробив повз воротаря. Основний час вже добігав кінця. Все скінчилося швидко, це – вже третя поспіль поразка «біло-синіх» в Лізі Європи.

Становище сумне, але ще не безнадійне. Продовжуємо чекати на пробудження та належну реакцію команди.  
          
РЕНН – ДИНАМО 2:1
Голи:
 Терр'є (23), Д.Дуе (89) – Циганков (33).
Ренн: Манданда, Ассіньон, Родон, Теате, Мелінг, Угочукву, Тет, Буріжо (Трюффер, 85), Терр'є (Аблен, 80), Майєр (Калімуендо-Мюінга, 64), Гуйрі (Д.Дуе, 64).
Динамо: Бойко, Кендзьора, Забарний, Попов (Вівчаренко , 90+2), Дубінчак, Сидорчук, Буяльський, Шепелєв, Циганков (Караваєв, 86), Кабаєв (Ванат, 79), Бєсєдін.
Попередження: Забарний (87).
Арбітр – Хосе Санчес (Іспанія).
6 жовтня. Ренн (Франція). Роажон Парк. +16’C.

footclub.com.ua