Турніри

Глобус

Не стало сера Боббі Чарльтона

Офіційний сайт «Манчестер Юнайтед» повідомив, що у віці 86 років з життя пішов один з самих легендарних футболістів в історії клубу Боббі Чарльтон.

2023-10-21 19:44

Боббі помер рано вранці в суботу, в оточенні своєї сім'ї.

Англійський нападник був випускником юнацької академії «МЮ». У футболці «червоних дияволів» Боббі провів 17 років. За цей час він зіграв 758 матчів та забив 249 голів.

У складі «МЮ» форвард виграв Кубок європейських чемпіонів, тричі ставав чемпіоном Англії та ставав володарем Кубка Англії.

У складі національної збірної Боббі виграв чемпіонат світу 1966-го року, який до сих пір залишається єдиним тріумфальним в історії «трьох левів». За англійську збірну Чарльтон зіграв 106 поєдинків та записав на свій рахунок 49 забитих м'ячів.

«Манчестер Юнайтед» у жалобі через смерть сера Боббі Чарльтона, одного з найвидатніших і найулюбленіших гравців в історії нашого клубу, – йдеться у повідомленні «Манчестер Юнайтед». – Сер Боббі був героєм для мільйонів людей не лише в «Манчестері» чи Сполученому Королівстві, але й в усьому світі, де грають у футбол.

Він викликав захоплення не тільки своєю спортивною майстерністю та чесністю, але й видатними якостями футболіста. Сер Боббі назавжди залишиться в нашій пам'яті як гігант гри.

Після завершення кар'єри він продовжував з честю служити клубу в якості директора протягом 39 років.

Його безпрецедентні досягнення, характер і служіння назавжди увійшли в історію «Манчестер Юнайтед» та англійського футболу, а його спадщина продовжить жити завдяки діяльності Фонду сера Боббі Чарльтона, що змінює життя людей. Клуб висловлює щирі співчуття його дружині, дочкам та онукам, а також усім, хто його любив».  



ua-football.com