Турніри

Глобус

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Греція Україні – не конкурент?

До матчів у відповідь 1/8 фіналу єврокубків позиція України оцінювалася як «фінішували не вище 18-го місця». Бо ще залишалася теоретична можливість опуститися на 19-те – якби Хорватія набрала десять очок. Однак не набрала. Не набрала жодного.

Орест ЛЕЛЕКА, «ПРЕСИНГ»

2024-03-15 10:20

Це означає, що в сезоні 2023/24 ми вже гарантовано вісімнадцяті. На старті наступного футбольного року – 21-ші. Виступ «Динамо» (Загреб) визначав, скількома балами ми відставатимемо від Хорватії на початку нової кампанії. Підсумок – 0.350.


Ось це буде справжня конкуренція. Як і з Сербією, від якої відстаємо на 0.975 бала. А ось Грецію навряд чи вже доцільно вважати гострим нашим подразником. Завдяки 0.8 бала, здобутих сумарно ПАОКом та «Олімпіакосом», на старті нового сезону Греція випереджає Україну вже на 3.825 очка. І це ще не кінець, дві їхні команди продовжують свій шлях.

Азербайджан не зміг наблизитися до України і на початку сезону 2024/25 відставатиме більш ніж на чотири бали.


У грі залишаються вісім представників топ-10 загальної Таблиці, також – прогресивні чехи, які можуть посунути з десятого місця Шотландію, і греки, які з кожним набраним балом робитимуть не актуальним знак запитання у заголовку цього матеріалу. Інтересу для України все менше й менше.

Потроху можна перемикатися на розклади наступного сезону.

pressing.net.ua