Турніри

Глобус

Кубок виклику. Севілья – Індепендьєнте дель Вальє – 1:1 (пен. 4:1). Звіт

Пілотний розіграш Кубка виклику, в якому взяли участь переможець Ліги Європи УЄФА-2022/23 та Південноамериканського кубка КОНМЕБОЛ-2022, був проведений на стадіоні «Рамон Санчес-Пісхуан» у Севільї в рамках співпраці європейської та південноамериканської континентальних конфедерацій.

«Футбольний клуб»

2023-07-20 08:30

Трофей дістався «Севільї», хоча вона тільки-но починає підготовку до нового сезону. В свою чергу змагальний цикл «Індепендьєнте дель Вальє» наразі в самому розпалі – в Еквадорі він триває з лютого до грудня й складається для «чорно-синіх» досить удало. Перше коло внутрішнього чемпіонату вони завершили на вершині таблиці та посіли перше місце в групі Кубка Лібертадорес, забезпечивши собі зустріч із колумбійським «Депортиво» Перейра в 1/8 фіналу.

Не дивно, що саме еквадорці виглядали в цьому протистоянні свіжішими. Вони й відкрили рахунок. Центрбек господарів Кіке Салас помилився під час закидання з чужої половини поля, дозволивши нападникові гостей Лаутаро Діасу обікрасти себе й реалізувати вихід віч-на-віч із воротарем.

Слід зазначити, що іспанці вийшли на цей матч експериментальним складом, що позначилося на їхній грі. Комбінаційний футбол команді Хосе Луїса Менділібара не вдавався, як не складалося й завершенням атак. Суперник за таких дій андалусців також форсувати події не поспішав, граючи переважно за результатом.

Швидкий гол Діаса так і залишався довгий час єдиним, допоки європейці не влаштували еквадорцям веселу кінцівку. Піренейці суттєво додали в тиску на опонента, заміни відбулися в потрібний момент і нагорода знайшла своїх героїв на першій компенсованій хвилині. Спрацювали джокери Менділібара – Уссама Ідріссі виконав навіс, а Педро Ортіс його замкнув.

За регламентом змагання овертайм не передбачений, тому команди перейшли відразу до серії пенальті, в якій успіх також супроводжував представників Старого Світу. До слова, в складі «Індепендьєнте дель Вальє» з «позначки» схибив колишній нападник донецького «Шахтаря» Марсело Морено, а в господарів вирішальний удар завдав екс-хавбек «Металіста» Папу Гомес.

Першим володарем Кубку виклику стала «Севілья», котра за чотири тижні зійдеться з «Манчестер Сіті» в Суперкубку УЄФА.

СЕВІЛЬЯ (Іспанія) – ІНДЕПЕНДЬЄНТЕ ДЕЛЬ ВАЛЬЄ (Еквадор) – 1:1 (пен. 4:1)
Голи:
 Педро Ортіс (90+1) – Діас (10).
Севілья: Дмитрович, Хуанлу Санчес, Ньянзу, Салас, Педроса (Гаттоні, 65), Жордан, Буено (Педро Ортіс, 77), Сусо (Ідріссі, 60), Папу Гомес, Олівер Торрес, Ісаак Ромеро (Іван Ромеро, 77).
Індепендьєнте дель Вальє: Рамірес, Карбахаль, Хуліо Ортіс, Гарсія Бассо, Фернандес, Пельєрано (Кайседо, 83), Фаравеллі, Кевін Родрігес (Марсело Морено, 72), Альсівар (Ландасурі, 72), Сорноса (Хойос, 60), Діас (Кортес, 46).
Попередження: Сорноса (44), Рамірес (90).

footclub.com.ua