Турніри

ЄВРО-2024

Англія: представляємо суперника збірної України в четвертому матчі відбору Євро-2024

Сьогодні, 9 вересня у Вроцлаві збірна України проведе свій четвертий матч відбору Євро-2024 – із командою Англії (початок – о 19.00). Представляємо нашого суперника.

2023-09-09 09:15

ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ

Станом на липень 2023 року англійці посідали четверте місце в офіційному рейтингу ФІФА. Свій перший поєдинок в історії збірна Англії провела 30 листопада 1872 року проти Шотландії (0:0), найбільшу перемогу здобула 18 лютого 1882 року над Ірландією (13:0), найбільшої поразки зазнала 23 травня 1954 року від Угорщини (1:7).

Збірна Англії – чемпіон світу (1966), срібний призер чемпіонату Європи (2020), дворазовий бронзовий призер чемпіонату Європи (1968, 1996), бронзовий призер Ліги націй (2019).

СКЛАД

Воротарі: Сем Джонстон («Крістал Пелас»), Джордан Пікфорд («Евертон»), Аарон Рамсдейл («Арсенал»).

Захисники: Бен Чілвелл, Леві Колвілл (обидва – «Челсі»), Льюїс Данк («Брайтон»), Марк Гехі («Крістал Пелас»), Гаррі Магвайр («Манчестер Юнайтед»), Фікайо Томорі («Мілан», Італія), Кіран Тріпп’єр («Ньюкасл»), Кайл Вокер («Манчестер Сіті»).

Півзахисники: Джуд Беллінгем («Реал», Іспанія), Коннор Галлахер («Челсі»), Джордан Гендерсон («Аль-Іттіфак», Саудівська Аравія), Калвін Філліпс («Манчестер Сіті»), Деклан Райс («Арсенал»).

Нападники: Еберечі Езе («Крістал Пелас»), Філ Фоден («Манчестер Сіті»), Гаррі Кейн («Баварія», Німеччина), Джеймс Меддісон («Тоттенгем»), Едді Нкетія, Букайо Сака (обидва – «Арсенал»), Маркус Рашфорд («Манчестер Юнайтед»), Каллум Вілсон («Ньюкасл»).

Порівняно з першим поєдинком з Україною, 26 березня, склад збірної Англії зазнав відчутних змін. У воротарській ланці замість Фрейзера Форстера з «Тоттенгему» викликано Сема Джонстона з «Крістал Пелас».

У лінії захисту відсутні Ріс Джеймс із «Челсі», Джон Стоунз із «Манчестер Сіті» та Ерік Дайєр із «Тоттенгема». Натомість запрошено Леві Колвілла із «Челсі», Льюїса Данка з «Брайтона» та Фікайо Томорі з «Мілана».

У нападі додалися Еберечі Езе з «Крістал Пелас», Едді Нкетія з «Арсеналу», Маркус Рашфорд із «Манчестер Юнайтед» та Каллум Вілсон із «Ньюкасла».

Відзначимо також відсутність через травми захисника Трента Александера-Арнольда з «Ліверпуля» та півзахисника Джека Гріліша з «Манчестер Сіті».

ГОЛОВНИЙ ТРЕНЕР

Тренує збірну Англії 52-річний фахівець Гарет Саутгейт. Він очолив команду у вересні 2016 року, змінивши на цій посаді Сема Аллардайса.

До призначення керманичем національної збірної Саутгейт працював у «Міддлсбро», а потім – в англійській молодіжній збірній. Із «Трьома левами» він посів четверте місце на ЧС-2018, друге – на Євро-2020 і третє – у Лізі націй-2019.

Під керівництвом Саутгейта англійці провели 85 матчів: у 53-х перемогли, у 18-ти зіграли внічию й у 14-ти зазнали поразки.

ЛІДЕР

Лідером збірної Англії є нападник Гаррі Кейн. На рахунку форварда – 84 матчі і 58 м'ячів у складі національної команди.

Із 12 серпня цього року 28-річний гравець виступає за «Баварію», перейшовши в німецький клуб із «Тоттенгема», в якому провів фактично всю кар'єру. Відзначимо однак, що Кейн побував в оренді в «Лейтоні», «Міллуоллі», «Норвічі» та «Лестері».

Гаррі Кейн – найкращий бомбардир в історії збірної Англії (58 м'ячів), найкращий бомбардир чемпіонату світу 2018 року (6 м'ячів), найкращий бомбардир англійської Прем'єр-ліги (2015/2016, 2016/2017, 2020/2021).

Гаррі діє на позиції чистого форварда або атакувального півзахисника. Дуже сильний у завершальній стадії атаки. Володіє потужним ударом із далекої відстані. Вміє і любить контролювати м'яч, класно грає на другому поверсі й чудово розпочинає контратаки, віддає перевагу грі в короткий пас і відмінно виконує стандарти.

Авторитетний портал Transfermarkt оцінює трансферну вартість Гаррі Кейна у 90 млн євро.

uaf.ua