Турніри

ЄВРО-2024

Ребров: «Я теж вважаю, що там був чистий пенальті»

У неділю, 20 листопада, збірна України в матчі відбірного циклу Євро-2024 із рахунком 0:0 зіграла внічию зі збірною Італії та, посівши підсумкове третє місце в групі C, не зуміла розв’язати задачу щодо виходу до фінальної частини чемпіонату Європи.

Олександр ПОПОВ, Dynamo.kiev.ua

2023-11-21 00:45

Зустріч була номінально домашньою для української національної команди, але через війну проходила в німецькому Леверкузені. До вашої уваги післяматчева прес-конференція головного тренера «синьо-жовтих» Сергія Реброва.

– Прокоментуйте момент наприкінці матчі з Мудриком. Адже там був чистий пенальті...
– Не знаю, я теж вважаю, що там був чистий пенальті. Але є VAR. Не ми вирішуємо. Напевно, суддя VAR подивився повтор цього епізоду і вирішив, що там не було порушення правил.

– Що завадило вашій команді сьогодні перемогти? Адже напевно у вас був якийсь план для досягнення такого результату.
– Так, у нас був план. Але ми сьогодні грали проти чинних чемпіонів Європи. Дуже важко в матчі з такою командою пресингувати з першої хвилини. Тому в першому таймі ми сконцентрувалися на обороні, а після перерви стали більше пресингувати, грати більш інтенсивно й завдяки цьому створювали моменти біля воріт збірної Італії.

Звичайно, всі хлопці зараз дуже засмучені тим, що не здобули необхідний результат, але, вважаю, що вони показали хорошу гру, і я можу їм лише подякувати.

Думаю, перед початком відбіркового циклу, дивлячись на склад нашої групи, мало хто вірив у збірну України. Але, вважаю, ми гідно виступили і показали український характер.

dynamo.kiev.ua