Турніри

ЄВРО-2024

Ребров: «Маємо бути готові до дуже інтенсивної гри»

У понеділок, 20 листопада, збірна України проведе свій заключний матч відбіркового циклу Євро-2024 – зі збірною Італії. Поєдинок є номінально домашнім для української національної команди, але через війну відбудеться в німецькому Леверкузені. А за день до гри на стадіоні «БайАрена», який прийме цю зустріч, відбулася передматчева пресконференція головного тренера збірної України Сергія Реброва.

2023-11-19 19:05

– Ми проаналізували наш перший матч з Італією, проаналізували матч Італії з Північною Македонією. Отримали багато інформації, надали її футболістам. Упевнений, вони готові до цього матчу. І впевнений, що буде інша гра порівняно з тією, що була в нашому першому матчі з Італією. Упевнений, завтра буде повний стадіон, який буде підтримувати нас – це теж дуже важливо. Завтра нам потрібна тільки перемога. Виходячи з цього будемо будувати нашу гру.

– Як може позначитися на грі те, що Італії достатньо буде нічиєї?
– Упевнений, що ніяк. Збірна Італії не гратиме на нічию – це не та команда, яка «закриється» і стане грати на нічию. Не той тренер.

– Як плануєте будувати гру проти такого серйозного суперника?
– Ми розглядали багато тактичних схем ведення гри з нашого боку. У збірної Італії багато якісних футболістів, які грають як на атаку, так і на оборону. Це дуже інтенсивна команда. І те, що вона проводила матч два дні тому, значення мати не буде: в італійської збірної багато складів. Тож ми маємо бути готові до дуже інтенсивної гри. А як будемо будувати свою гру, повідомимо хлопцям завтра.

– Чи задоволені ви тим, як пройшов контрольний матч із «Лехією»? І чому ця гра проходила в закритому режимі?
– Зрозуміло чому: ми грали не зі збірною, а з клубом, це було частина нашої безпосередньої підготовки до матчу з Італією. Цей спаринг був у нас запланований від самого початку. Ми не були згодні проводити 17-го числа, а сама гра була в нас у плані. Вважаю, вийшла корисна гра перед матчем з Італією. Важливо, що ніхто з наших хлопців не отримав у цьому спарингу травму, у сьогоднішньому тренуванні братимуть участь усі наші футболісти.

– Чи є якісь зміни всередині вашої команди у зв’язку з останніми успіхами наших легіонерів у своїх клубах?
– Я не так давно працюю зі збірною України, але на кожному зборі бачу прекрасну атмосферу всередині команди, вона мені дуже подобається. І вона завжди така, незалежно від того, як грають у клубах наші легіонери. У матчах за збірну зовсім інша відповідальність перед країною, перед людьми. Тож я не знаю, як змінилася атмосфера на тлі останніх успіхів хлопців. Але ці успіхи, впевнений, додадуть їм впевненості.

– Президент УЄФА Александер Чеферін заявив, що збірна Італії повинна грати на Євро-2024. Як ви на це відреагували?
– Вважаю, на це мають реагувати люди в Україні, а ми повинні концентруватися на своїй грі. Усім хлопцям треба бути готовими до майбутньої гри ментально, забути про все, про всі висловлювання в пресі. Упевнений, жодне з цих висловлювань не вплине на наших гравців – вони будуть ще більш злими. Усі хлопці розуміють, що завтрашній результат здобути можемо тільки ми самі, тільки своїми власними силами.

– Кого б зі складу збірної Італії ви хотіли б узяти до складу своєї команди на завтрашній матч?
– Я дуже поважаю збірну Італії, це дуже міцна команда, але, вважаю, і в нас сильна команда, нам не потрібні гравці інших збірних. Розуміємо силу нашого суперника, у його складі зібрані найкращі футболісти з усього світу, ми, повторюся, поважаємо збірну Італії, але я дуже радий працювати з тими хлопцями, які зараз перебувають у таборі збірної.

 

dynamo.kiev.ua