Турніри

Чемпіонати

Муньяїн влітку залишить «Атлетик»

2024-04-25 11:58

Атакуючий півзахисник Ікер Муньяїн піде з «Атлетика» після 15 поспіль сезонів у команді, передає офіційний сайт басків.

Контракт 31-річного іспанця втрачає чинність наприкінці поточної кампанії, тож він залишить клуб на правах вільного агента.

Муньяїн дебютував за «Атлетик» у 3-му раунді кваліфікації Ліги Європи-2009/10, коли команда приймала «Янг Бойз» наприкінці липня 2009 року. У другому, серпневому матчі-відповіді проти швейцарців він відзначився своїм першим голом за клуб із Більбао.

Загалом, нинішній капітан колективу Ернесто Вальверде вже взяв участь у 557 матчах «Атлетика» у всіх турнірах, відзначившись 75 голами і 70 асистами. Півзахисник допоміг рідній команді здобути два Суперкубки Іспанії (2015/16 і 2020/21), а також Кубок Іспанії-2023/24.

«Статистики, якою б блискучою вона не була, недостатньо, щоб відобразити значний внесок плеймейкера в «Атлетик». Наслідуючи інших легендарних «левів», Муньяїн вважав за краще залишатися вдома і битися за свою команду, яка розвивала його і давала йому можливість стати професіоналом. Він відмовлявся підписувати контракти з іншими клубами, які могли б запропонувати йому більше грошей і пообіцяти більше трофеїв. Ця прихильність зробила його кумиром вболівальників і взірцем для нових поколінь. Ці риси характеру також зробили його ідеальним капітаном, роль якого він прийняв зі смиренням і чесністю, постійно демонструючи спортивну майстерність і повагу. Сила духу, самовідданість і рішучість, з якими він подолав дві серйозні травми коліна, також є ознакою професіоналізму гравця і його пристрасті до футболу та «Атлетика», – йдеться в офіційній заяві клубу.

У Більбао оголосили, що найближчим часом на стадіоні «Сан Мамес» відбудеться відповідний прощальний захід, відкритий для всіх бажаючих.

athletic-club.eus