Турніри

Чемпіонати

«Жирона» з Довбиком та Циганковым знову переграла «Барселону»

Віктор Циганков та Артем Довбик допомогли своїй команді здобути історичну перемогу, після якої «Жирона» гарантувала участь в наступній Лізі чемпіонів. У Довбика – гол+пас. «Жирона» переграла «Барселону» вдруге за сезон. І вперше – на своєму полі.

2024-05-05 09:08

Незрівнянна перемога «Жирони» в дербі Каталонії, яку ще довго не забудуть.

Пам'ятаєте, так говорили про матч першого кола на «Монжуїку», де жиронці теж перемогли 4:2? Так-от, цей матч був навіть крутішим.

Вже на 3-й хвилині Крістенсен геніально обробив м'яч і пробив з лету, але за хвилину і лише п'ять передач «Жирона» зрівняла - Артем Довбик замкнув навіс Івана Мартіна. Як вам таке?!

У тому ж ключі вони й продовжили – від ножа; атаку на атаку. Циганков розстрілював ворота, але влучив у тер Штегена. У відповідь за «Барсу» пробивав головою Ґюндоган, проте витягнув Гассаніга.

Маятник хитнувся на користь Блауграни ближче до перерви, коли Гутьєррес завалив Ямаля на лінії штрафного, і інертний доти Левандовськи реалізував пенальті.

Але що «Жирона»? Вона не здалася. Вона боролася і виживала щосили, хоча і початок другого тайму їй теж не вдався. Самовіддача – 120%, Янхель Еррера – бог пресингу, а Давід Лопес з'їв Левандовського начисто. Саме в такому стилі вони заслужили на свій камбек, який розпочав... Серхі Роберто ідіотським пасом назад, де був лише Артем Довбик. Наш зіграв ідеально: взяв паузу і відпасував на Порту, що набіг. 2:2.

Ну а потім була ще чудова атака правим краєм, яку з рикошетом завершив Гутьєррес. Ну, і вишенька на торті – геніальний, божевільний гол Порту з лету метрів з 22-х. Це, панове, не можна описати словами – це треба бачити.

Тієї миті «Барса», мабуть, і здалася. Якість, з якою «Жирона» реалізувала моменти, просто деморалізувала команду Хаві, і вона більше не показала нічого. Останні 20 хвилин на полі були лише господарі, які створювали, обігрували, відбирали – і все під акомпанемент красивого співу трибун.

Браво, «Жирона»! У шикарному стилі команда Мічела забезпечила собі Лігу чемпіонів та вийшла на 2-е місце із 74 очками.

Ну, і другий головний результат матчу – цей успіх жиронців забезпечив чемпіонство мадридському «Реалу», де вже в ці хвилини розпочинають святкування. Історичний вечір, як не крути.

ЖИРОНА – БАРСЕЛОНА – 4:2
Голи: Довбик (4)Порту (65, 75), Гутьєррес (67) – Крістенсен (3), Левандовськи (45+1, пенальті). 
Жирона: Гассаніга, Е. Гарсія, Д. Лопес (Порту, 65), Блінд, Гутьєррес, Еррера, Алейш Гарсія, Циганков (Коуту, 65), Мартін, Савіо (Валері, 86), Довбик.
Барселона: тер Штеген, Кунде, Араухо, Кубарсі, Канселу, Роберто (Ромеу, 79), Крістенсен (Рафінья, 69), Гюндоган, Ямал (Фелікс, 84), Левандовськи (Ферран Торрес, 79), Фермін (Педрі, 69).
Попередження: Араухо (39), Роберто (43).

ua-football.com