Турніри

Чемпіонати

Кубок Іспанії, 1/4 фіналу. Мальорка – Жирона 3:2. Довбик та Циганков вилітають

«Жирона» вилетіла з Кубка короля від «Мальорки», яка видала свій найкращий матч цього сезону.

2024-01-24 23:09

Частково «Кіноварі» допомогли кадрові втрати каталонців. Після травм Хуанпе, Давіда Лопеса та Еріка Гарсії «Жирона» залишилася взагалі без кваліфікованих центрбеків; довелося ставити у старт юного Якобішвілі – і їхня пара з Бліндом стала катастрофою.

Ларін забив у швидкому відриві, куди втік разом із Дані Родрігесом – це 1:0.

Далі раптово з лінії штрафного пальнув Пратс; опорники «Жирони» були невідомо де - і це 2:0.

Третій гол «Кіноварі» – взагалі комедія. Якобішвілі спершу втримав Ларіна у грі поганою позицією, а потім рукою відбив його удар. Пратс реалізував пенальті.

Крім цього, у «Мальорки» були ще 2-3 зручні шанси, а у «Жирони» – лише удар Савіо з пасу Циганкова в руки Грейфу.

На другий тайм Мічел випустив останні козирі – Коуто та Довбика. Втім, не спрацювало і це. «Кіновар» відійшла назад і припаркувала жорсткий, злагоджений «автобус» у той час, як «Жироні» постійно не вистачало темпу. Кожен рух каталонці робили повільніше, ніж могли б.

За підсумком відіграти в основний час вдалося лише один гол – це Стуані заробив і сам же реалізував пенальті.

За півтори хвилини до кінця Савіо забив ще після потужної роботи Довбика корпусом. але було запізно. Головні атаки каталонців пройшли раніше, і «Мальорка» їх стримала.

Для острів'ян вихід до півфіналу Кубка – головна історія цього сезону, адже у Ла Лізі команда бореться за виживання. «Жирона» тим часом лідирує в чемпіонаті і, можливо, виліт із Кубка навіть піде їй на користь у плані свіжості. Хоча, звісно, дві поспіль осічки на виїзді і насторожують – нехай це і Кубок.

МАЛЬОРКА – ЖИРОНА – 3:2
Голи:
Ларін (21), Пратс (28, 35, з пенальті) – Стуані (68, з пенальті), Савіо (90+6).
Мальорка: Грайф, Гонсалес, Вальєнт, Раїльо, Копете, Хауме Коста (Лато, 65), Антоніо Санчес (Морланес, 80), Маскарель, Дані Родрігес (Саму Кошта, 65), Пратс (Настасич, 71), Ларін (Мурікі, 71).
Жирона: Хуан Карлос, Арнау (Коуто, 46), Якобішвілі, Блінд, Гутьєррес (Валері, 60), Алейш Гарсія, Еррера (Довбик, 46), Циганков (Порту, 60), Мартін (Торре, 73), Савіо, Стуані.
Попередження: Дані Родрігес (37), Хауме Коста (39), Раїльо (67), Саму Кошта (90+4), Настасич (90+8) – Блінд (90+4), Коуто (90+4).
Вилучення: Раїльо (67, друге попередження).

ua-football.com