Турніри

Чемпіонати

Роботу Королівської футбольної федерації Іспанії паралізовано через обшуки

2024-04-21 17:07

В Іспанії проводиться розслідування у зв'язку з ознаками корупції та відмивання грошей, виявленими в угоді про проведення Суперкубку Іспанії в Саудівській Аравії. Згідно з умовами договору, Королівська футбольна федерація (RFEF) отримує 40 мільйонів євро щорічно.

Наприкінці березня Громадянська гвардія Іспанії провела обшуки у будівлі RFEF, а також більш ніж у десяти будинках, у тому числі екс-глави федерації Луїса Рубіалеса. Виконувач обов'язків керівника RFEF Педро Роча у своїх свідченнях переклав усю відповідальність за можливі порушення на Рубіалеса та його радника Томаса Гонсалеса Куето.

За даними Marca, роботу організації зараз паралізовано. Справа в тому, що багато контрактів і документів наразі не підписано. Це стосується продовження угод з тренерами збірних Іспанії, включаючи наставника чоловічої збірної Луїса де ла Фуенте. Також йдеться про документи щодо ЧС-2030, рекламні контакти, договори спортивного директора, директора з маркетингу тощо.

Розслідування впливає на всі сфери життєдіяльності федерації. Так, наприклад, в офісі RFEF закінчився туалетний папір. Відповідальна за неї людина відсторонена, решта співробітників побоюються щось робити без дозволу.

Нагадаємо, УЄФА та  ФІФА в п'ятницю письмово вимагали від RFEF терміново призначити нового президента організації.

footclub.com.ua