Турніри

Чемпіонати

Мудрик забив гол за «Челсі» та реалізував переможний пенальті в 1/4 фіналу Кубку ліги

«Челсі» в серії пенальті здолав «Ньюкасл». Михайло Мудрик врятував лондонців в компенсований час, а потім не схибив в серії пенальті.

2023-12-20 08:33

«Челсі» намагався взяти реванш у «Ньюкасла» за нещодавній розгром в АПЛ (4:1 на «Сент Джеймс Парк»). Михайло Мудрик залишився в запасі, але й без нього початок гри вийшов дуже насичений.

Вже на другій хвилині Кайседо отримав жовту, після чого ледь не забив Гордон – Дісасі вчасно заблокував. Челсі відповів ударом Галлагера в поперечину з лінії штрафного. Сантиметри відділили капітана «синіх» від шедевра. Натомість «Ньюкасл» відкрив рахунок на 16-й хвилині. Вілсон підхопив м'яч на своїй половині, сміливо пішов на трьох суперників, проскочив Бадіашиля, який зіграв просто провально, і пробив повз Петровича. Та й Кайседо з Сілвою зіграли нічим не краще 0:1!

Стерлінг міг відновити рівновагу, але не влучив у дальній нижній кут. Наступна спроба Рахіма була куди кращою – його потужний удар з меж штрафного прийняв на себе Бруно Гімараєс. Почеттіно настільки був незадоволений, що на 32-й хвилині провів заміну. Замість Енцо Фернандеса вийшов Броя. Не було помітно, щоб аргентинець отримав пошкодження – залишав він поле, не приховуючи незадоволення. Броя, який вийшов на заміну, невдовзі забив, але з офсайду. Гол скасували. Зрештою, на перерву команди пішли за рахунку 0:1 на користь «сорок».

На старті другої половини «Ньюкасл» втратив Ентоні Гордона, який приєднався до і так переповненого лазарету «сорок». А на 69-й сталася знакова подія – 60-мільйонний Крістофер Нкунку нарешті дебютував за «Челсі» в офіційному матчі. Тут же Стерлінг взявся робити те, що вміє найкраще – малювати пенальті. Жовта за симуляцію.

На 78-й хвилині з'явився і Михайло Мудрик, який замінив Стерлінга. Все йшло до перемоги «Ньюкасла», але вже у доданий час своє слово сказав саме Мудрик. Українець скористався провалом Тріпп'єра і зрівняв рахунок, влучно пробивши у дальній кут. Третій гол Михайла за «Челсі» у сезоні 2023/24.

Як наслідок, гра перейшла в серію пенальті (екстра-таймів регламент не передбачає). Тріпп'єр і тут став антигероєм, пробивши повз ворота, які захищав резервний кіпер Джордже Петрович. Мудрик свій удар реалізував. Як виявилося, цей удар українця став переможним – наступну спробу «Ньюкасл» змарнував і вилетів.

ЧЕЛСІ – НЬЮКАСЛ – 1:1 (пен. 4:2)
Голи:
МУДРИК (90+2) – Вілсон (16).
Серія пенальті: 1:0 Палмер, 1:1 Вілсон, 2:1 Галлагер, 2:1 Тріпп'єр (повз ворота), 3:1 Нкунку, 3:2 Гімараес, 4:2 МУДРИК, 4:2 Рітчі (воротар).
Челсі: Петрович, Дісасі (Матсен, 78), Сілва, Бадьяшиль, Колвілл (Густо, 46), Галлагер, Кайседо, Палмер, Енцо (Броя, 32), Стерлінг (МУДРИК, 78), Джексон (Нкунку 69).
Ньюкасл: Дубравка, Крафт (Тріпп’єр, 46), Ласселс, Ботман (Берн, 46), Лівраменто, Лонгстофф, Гімараес, Майлі, Альмірон, Вілсон, Гордон (Рітчі, 52).
Попередження: Кайседо (2), Стерлінг (72), Галлагер (90+4), МУДРИК (90+5) – Вілсон (87), Гімараес (90+5).

football24.ua