Персони

Статті

Златан Ібрагимович оголосив про завершення кар'єри

Відповідну заяву 41-річний нападник «Мілана» зробив у присутності майже 70 тисяч уболівальників, що зібралися на «Сан-Сіро» подякувати йому за гру.

«Футбольний клуб»

2023-06-05 10:10

Шведський футболіст не зміг взяти участь у матчі останнього туру Серії А проти «Верони». Після фінального свистка форвард у своїй промові оголосив про розставання з грою.

«Хочу подякувати своїй родині та всім, хто був поруч зі мною, за терпіння. Окрема подяка гравцям і тренерському штабу. Нарешті, я щиро дякую вам, уболівальникам «Мілана». Ви прийняли мене з розкритими обіймами, й я завжди буду одним із вас. Я прощаюся з футболом, але не з вами», – наводить Football Italia слова Ібрагимовича, який не зміг стримати сліз, коли фани «россонері» нагородили його оплесками.

Нагадаємо, грізний бомбардир виступав за «Мальме», «Аякс», «Ювентус», «Інтер», «Барселону», «Мілан», «ПСЖ», «Манчестер Юнайтед» і «Лос-Анджелес Гелаксі».

Ібрагимович провів 122 матчі за збірну Швеції та забив 62 голи, що є рекордом команди.

За свою кар'єру він виграв 34 трофеї. Зокрема, п'ять разів ставав чемпіоном Італії (двічі – з «Міланом» та три рази з «Інтером»), чотири рази вигравав чемпіонат Франції, двічі ставав чемпіоном Нідерландів та один раз – чемпіоном Іспанії. Також футболіст вигравав Лігу Європи, Кубок Нідерландів, Суперкубки Нідерландів, Італії, Іспанії та Франції, Кубок англійської ліги та Кубок французької ліги.

footclub.com.ua