Моніторинг

Полеміка

Стороженко: «Блохін не зрадник…»

Перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко, відповідаючи на питання у власній конференції на сайті UA-футбол, не погодився із думкою свого колеги, який у програмі «Великий футбол» назвав Олега Блохіна, котрий залишає посаду керманича національної збірної, «зрадником».

Сергій СТОРОЖЕНКО, UA-Футбол

2012-10-02 17:30

– Як Ви розцінюєте висловлювання, Вашого колеги в програмі «Великий футбол», про те що Блохін – зрадник. Це позиція всього ФФУ? (Денисов просив висловити думку ФФУ). Чи вплине таке відношення на настрої в збірній перед іграми? Чи буде вибачення перед Іриною Блохіною!? Чи буде покараний цей функціонер!?
– Висловлювання у програмі «Великий футбол» я розцінюю, як особисту думку одного з членів Виконкому. Я не ввжаю, що Блохін О.В. зрадник – він продовжує працювати на український футбол. Такі висловлювання не можуть і не вплинуть на стан збірної команди країни, а карати за думки було модно лише під час радянських репресій.

ФФУ не табор для поленених та й не община рабовласників. Тому коли людина захотіла піти на нову роботу, насильно його утримувати не розумно.

Мене турбує ситуація, яка виникла із головним тренером національної збірної. Згідно інформації, викладеної на сайті: http://sport.segodnya.ua/football/Dinamo-prizyvayut-k-otvetu-semin-i-FFU.html, ФФУ повинна виплатити компенсацію головному тренеру національної збірної тільки у випадку розриву контракту з її ініціативи (компенсація за розрив контракту за ініціативи головного тренеру, нібито, не передбачена). Яким чином та ким конкретно з юристів ФФУ готувався (візувався, проходив юридичну оцінку) такий контракт та чи можливі з боку ФФУ фінансові претензії (враховуючи шкоду) до цієї особи за халатне відношення до своїх обов'язків ? Можливо є сенс звернутися до правоохоронних органів із заявою про злочин (службова недбалість) ?
– Контракт між ФФУ і головним тренером Національної збірної команди України складений у відповідності до чинного законодавства. Звісно цей договір про строкову трудову угоду вивчався юристами і належним чином проходив всі стадії підготовки. Не треба хвилюватися і турбуватися, особливо читаючі різні висловлювання в пресі. Блохін О.В. перейшов на іншу роботу, а ФФУ знайде на вакантне місце іншого фахівця. Ніяких конфліктів і суперечок не повинно бути і не буде, а тим більше таких, щоб давали можливість звернення до правоохоронних органів. Все буде добре!

С полной версией конференции с Сергеем Стороженко вы можете ознакомиться здесь.

ua-football.com