Україна

Прем'єр-ліга

Динамо – Олімпік 1:1. Україна, 5-й тур. Звіт

Повернення Олексія Михайличенка на тренерську лаву київського клубу ознаменувалося втратою очок у двобої з аутсайдером турніру.

Сергій ВОРОНЮК, «Футбольний клуб» (з Києва)

2019-08-24 21:44

Донецький колектив, не набравши на старті першості жодного очка, звільнив тренера, котрий прийшов у літнє міжсезоння. Гучні заяви про нового зарубіжного фахівця поки що залишаються балачками. До того ж на поєдинок із киянами «рятівник» Ігор Климовський не назбирав склад навіть для повного протоколу.

Його київському візаві доводилося вирішувати кадрові проблеми іншого плану. А саме – кого з наявних виконавців поставити у стартовий склад, а кого взагалі залишити поза заявкою. Несподіванками стали поява на полі Кадірі та відсутність навіть серед запасних Бєсєдіна.  

Ганський опорний хавбек не загубився в командних діях. Щоправда, свій хліб він відпрацьовував переважно далеко від чужих воріт, а господарям не вистачало настирливості та вигадки саме попереду. Наднасичену оборону «Олімпіка» виявилося не так просто розхитати, навіть за умов абсолютної територіальної переваги й активної роботи обох динамівських флангів.

До перерви комбінаційна гра киянам геть не вдавалася. Не було і яскравих індивідуальних дій, що насамперед їх чекали від Циганкова, Вербича та Родрігеша. Як підсумок – жодного удару по воротах, жодного небезпечного моменту. За винятком, хіба що, штрафного у виконані Циганкова, до розіграшу якого підключився Бурда, трохи не встигши замкнути дальню стійку.

Один із найменш виразних таймів «Динамо» в цьому сезоні трибуни «Олімпійського» оцінили невдоволеним свистом. А невдовзі після поновлення гри господарі взагалі опинилися в ролі наздоганяючих. Донетчанам удалося не тільки перервати на самому початку одну з атак киян, але й у два паси вивести на завершальний удар Політила – 0:1!

Бурда, один із винуватців пропущеного м’яча, міг реабілітуватися вже невдовзі, але його удар з-за меж карного майданчика воротар гостей потягнув. А ось наступній спробі – від Циганкова – Бетім безсилий був щось протиставити. Його карколомний стрибок лише зробив гол капітана «Динамо» більш ефектним. Усе було виконано в стилі Віктора: обігравшись у «стінку» з Шепелєвим, він «вистрілив» своєю лівою під самісіньку стійку метрів з 20.

У чому «Олімпік» залишився вірним собі, так це в невиправданій жорсткості. Пряма червона картка Гришка, показана за небезпечно брутальну гру проти Вербича, стала вже п’ятою для команди в п’яти турах!

Що запропонувало «Динамо» в більшості? Ще два непогані удари Бурди здалеку. Де Пену та Соля в якості «джокерів». І, на жаль, вилучення Вербича (залишимо його на совісті арбітра).

На останніх хвилинах «Олімпік» відчайдушно відбивався, «Динамо» атакувало – більше емоційно, ніж виважено, як годилося б незаперечному фавориту. Більше голів глядачі не побачили. Розчарування, спричинене нічиєю в матчі з «Брюгге», продовжилося аналогічними емоціями в зустрічі з аутсайдером чемпіонату України. Справжню ціну цих двох втрачених очок ми дізнаємося тільки на фініші турніру. А поки постає зовсім не риторичне питання щодо глибини кризи, в якій опинився київський клуб...

ДИНАМО – ОЛІМПІК 1:1 (Циганков, 63 – Політило, 53)
Динамо:
 Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Кадірі, Шепелєв (Де Пена, 79), Буяльський, Циганков, Вербич, Родрігеш (Соль, 84).
Олімпік: Бетім, Снурніцин, Зотько (Трубочкін, 51), Гришко, Цимбалюк, Завійський, Драман, Є.Пасич, Тейшейра (Імері, 90+3), Політило, Матар (Шахаб, 90+6).
Арбітр – Романов (Дніпро).
Попередження: Бурда (73), Кадар (90+1), Кадірі (90+2) – Драман (85), Завійський (85)
Вилучення: Гришко (68) – Вербич (85).

footclub.com.ua