Україна

Прем'єр-ліга

Карпати – Ворскла 2:1. Україна, 7-й тур. Звіт

Львів'яни здобули першу перемогу під керівництвом Романа Санжара. Три очки забезпечили їм голи Понде і Мартінса.

За матеріалами прес-служби ФК «Карпати»

2019-09-14 19:58

У своєму дебютному матчі на посаді головного тренера «Карпат» Роман Санжар обрав атакувальну тактику і певною мірою здивував стартовим складом з формацією 4-3-3. Перш за все, це стосувалося виходу з перших хвилин тріо форвардів: Жоао Діого, Крістіана Понде та Олексія Гуцуляка. Крім того, тренерський штаб «левів» наситив центр поля Дмитром Кльоцом та Франціско Ді Франко, а також дозволив дебютувати нещодавньому новачку Єгору Назарині. 

Вже на 6-й хвилині полтавці великими силами вибігли в контратаку – Понде втратив м’яч неподалік центрального кола і наразив свою команду на небезпеку. Потужний удар від Артема Габелка прийняла на себе штанга! «Карпати», у свою чергу, контролювали м’яч і створювали позиційні атаки. Одна з таких могла завершитися небезпечним ударом, втім Ді Франко не очікував на передачу Марвіна Мартінса з флангу і як слід по воротах не приклався. 

В середині тайму «леви» розіграли розкішну атаку, яка завершилася виходом на ударну позицію Понде. Нападник пробивав з невеликого кута, та Олександр Ткаченко зумів парирувати удар карпатівця. Підопічні Віталія Косовського відповіли дуже гостро. Денис Васін та Габелок могли почергово відправляти м’яч у сітку, проте Роман Підківка та захисники змогли ліквідувати загрозу. Через кілька хвилин небезпечно було вже біля протилежних воріт. Ді Франко стягнув на себе двох опонентів і відпасував на Жоао Діого, який прострілив з кута штрафного майданчика, однак м’яч до адресата не дійшов.

Під завісу першого тайму полтавці відкрили рахунок. Подача з лівого флангу увінчалася помилковою скидкою грудьми Назарини на Володимира Баєнка, який впритул розстріляв ворота без шансів для Підківки – 0:1. 

По перерві господарі почали діяти активніше. Подача зі штрафного від Назарини завершилася взяттям воріт суперника, втім арбітр зафіксував офсайд – під час передачі Сергій Вакуленко перебував в офсайді, відтак його номінально гольовий пас на Понде відбувся після того, як лайнсмен «запалив» прапорець. Зате на 68-й хвилині все було в рамках правил. Мартінс пробивав по воротах з-за меж штрафного майданчика, а Чеснаков заблокував постріл руками – пенальті. До позначки підійшов Понде і зрівняв рахунок – 1:1!

Через кілька хвилин гості могли виходити вперед – Підківка врятував команду після удару Луїзао з близької відстані. Натомість це зробили «леви». Кльоц виконав подачу від кутового, м’яч після скидки потрапив до Мартінса, який у падінні переправив його у сітку – 2:1! Збільшувати перевагу міг Понде, проте м’яч після його красивого удару влучив у штангу. До завершення поєдинку команди обмінялися кількома небезпечними атаками, проте рахунок на табло не змінився. 2:1 – «зелено-білі» вперше з травня перемагають на «Україні».

КАРПАТИ – ВОРСКЛА – 2:1
Голи: Понде (69, з пенальті), Мартінс (80) – Баєнко (41).
Карпати: Підківка, Дубінчак, Вакуленко, Т. Халл, Мартінс, Назарина (Войковіч, 77), Кльоц, Ді Франко (Лейоус, 90), Гуцуляк, Понде, Дженнінгс (Бойчук, 65).
Ворскла: Ткаченко, Пердута, Чеснаков, Сапай, Васін (Якубу, 64), Петрович (Альюн, 85), Ребенок, Луїзао, Габелок, Баєнко, Коломоєць (Хебай, 85).
Попередження: Ді Франко (38), Кльоц (45+1) – Коломоєць (18), Васін (54), Чеснаков (68), Сапай (82).

fckarpaty.com