Україна

Прем'єр-ліга

Україна, 25-й тур. Динамо – Олександрія 5:1. Звіт

Команда Володимира Шарана напередодні візиту до столиці мала в активі чотири матчеву переможну серію. Виграш у попередньому турі в одного з безпосередніх конкурентів, «Зорі», стався завдяки пізньому пенальті. Цього разу долю поєдинку значною мірою визначили два ранні 11-метрові, призначені вже у ворота самої «Олександрії».

Сергій ВОРОНЮК

2020-06-07 19:05

Спершу Цитаїшвілі фінтом обдурив одразу двох опікунів, але був збитий Ковальцем. Буяльський не зміг переграти Паньківа з «точки», але за допомогою Кендзьори все ж відкрив рахунок із добивання. А невдовзі в карному майданчику гостей завалили вже Русина. Сам потерпілий чітко виконав вирок за фол Дубри.

Якщо ці два порушення олександрійців можна було виправдати, то Кадірі сфолив на Сітало в ситуації, яка порушення навряд чи вимагала. Гречишкін, на відміну від київських пенальтистів, вирішив пробити на силу, не залишивши Бойкові жодних шансів – 2:1.

Така відповідь виглядала цілком логічною, адже, здобувши перевагу в два м’ячі, «Динамо» дозволило суперникові перехопити ініціативу. Ще до гола «Олександрія» провела відмінну атаку правим флангом, але Банаді не вдався завершальний удар – снаряд не ліг на ногу та пролетів вище воріт. А одразу після 11-метрового шанс зрівняти рахунок змарнував Ковалець. Наблизившись до воріт, він вправно розібрався з Кадірі, але не влучив у відкритий дальній кут.

Становище гостей ускладнилося після вилучення Дубри, котрий знову заробив «гірчичник» у протистоянні з Русиним. Майже одразу кияни мали збільшувати рахунок, але Буяльський, отримавши пас від Миколенка в центрі карного майданчика, спрямував м’яч у лічених сантиметрах від стійки.

Зважаючи на те, наскільки динамівці «підсіли» в другому таймі поєдинку з «Шахтарем», а також на справжню літню спеку, чисельна більшість ставала дуже вагомим фактором. Та й іще один гол був би зовсім не зайвим для «Динамо», аби позбавити останні хвилини валідольного характеру.

Спрацювати на це повинні були й ранні, як для Олексія Михайличенка, заміни. І дійсно – збільшивши тиск на ворота Паньківа, біло-сині знову відзначилися. Сидорчук кинджальною передачею вивів на зручну позицію Буяльського, а той знайшов на дальній стійці Миколенка, що вчасно опинився на вістрі атаки й довів її до логічного кінця.

Втримати перевагу було справою не стільки техніки, скільки кваліфікації, яка в динамівців виявилася вищою. «Олександрії» ж допомогти могло хіба що диво, на кшталт чудернацького удару Задераки на 76-й хвилині, коли м’яч влучив у поперечину.

Та то був лише епізод. Як значно вірогідніший сприймався великий рахунок на користь господарів. Його і встановив Де Пена, по суті, «скопіювавши» попередній гол. А «дуплет» Буяльського засвідчив лише те, що опонент остаточно розсипався.

ДИНАМО – ОЛЕКСАНДРІЯ 5:1 (Буяльський, 14, 83, Русин, 20, з пенальті, Миколенко, 65, Де Пена, 81 – Гречишкін, 31, з пенальті).
Динамо: Бойко, Кендзьора (Беніто, 85), Кадірі, Шабанов, Миколенко, Сидорчук, Андрієвський (Де Пена, 62), Шепелев, Буяльський (Дуелунн, 85), Цитаїшвілі (Караваєв, 62), Русин (Соль, 73).
Олександрія: Паньків, Пашаєв, Дубра, Бухал, Мірошниченко, Гречишкін, Ковалець, Банада (Гордієнко, 59), Лучкевич (Задерака, 69), Третяков (Шастал, 80), Сітало (Грицук, 69).
Арбітр – Романов (Дніпро).
Попередження: Сидорчук (7), Кадірі (31), Шепелев (45+2), Андрієвський (50) – Дубра (19), Банада (25).
Вилучення: Дубра (55, повторне попередження).

footclub.com.ua