Україна

Прем'єр-ліга

Богунов: «У нас три поєдинки, в яких маємо тричі перемогти»

2020-07-09 13:22

Півзахисник «Львова» Ярослав Богунов не втрачає оптимізму й адаптовується до нової-старої позиції на полі.

– Ярославе, матч із «Ворсклою» склався для Вашої команди дуже драматично. З одного боку, могли виграти, не реалізували моменти. З другого, виникло враження, що «Львів» дещо недооцінив суперника, який вийшов на матч у молодіжному складі…
– Недооцінки не було, це точно. Ми налаштовувались як на звичайну гру. Просто останнім часом усе складається не в наш бік, а у футболі не існує дрібниць. Окремий момент – непростий емоційний стан через усі невдачі. Але я вірю, що все можна налагодити й виконати завдання на сезон.

– Хоча наразі маєте складну турніру ситуацію: передостаннє місце, чотири очки відриву до тої ж «Ворскли».
– Це правда: коли заглядаю в таблицю, робиться сумно… Вже усвідомлюю, що не все залежить від нашої команди.

– Уже кілька тижнів «Львів» тренує грузинський фахівець Георгій Цецадзе. Що змінилося з його появою, зокрема, в тренувальному процесі?
– Кожний наставник має своє бачення. Георгій (він сам просить так називати його) зразу сказав, що по-інакшому будуватиме команду: раніше ми грали від контратак, а тепер намагаємося контролювати м’яч і використовувати позиційний наступ.

– В останній на часі зустрічі Ви половину ігрового часу провели не на «рідному» правому крилі, а в центрі. Зрозуміло, що ця позиція для Вас не нова, та все ж…
– Коли Георгія призначили тренером, він провів із кожним футболістом індивідуальні бесіди. Мені сказав, що бачить мене центрхавом і запитав, чи зможу я тут грати. Я відповів: це знайоме амплуа. У зустрічі з «Ворсклою» я мав грати якраз центрального атакувального, проте в деякі моменти (особливо в другому таймі) «випадав» із команди на правий фланг.

– Для Вас сезон 2019/20 років – перший в Україні після повернення. Головне відчуття – явно бракує стабільності.
– Погоджуюся. Зазвичай виходить так: один матч на хорошому рівні, в двох наступних гублюсь, у четвертому виходжу на заміну, показую хороший футбол – і все по-новому… Хоча відчуваю позитивні зміни, бо, наприклад, став спокійнішим.

– Іще про виступи у Favbet Лізі: за 24 поєдинки Ви, згідно з цифрами Wyscout, 29 разів били по воротах і влучили в ствір усього п’ять разів. Це дуже скромні показники для футболіста атакувального плану…
– Справді мало… Хоча треба пам’ятати, що є специфіка тактики, підготовки під конкретного суперника, завдань на матч і т.д.

– Наступного туру «Львів» зустрінеться з «Дніпром-1». Судячи з усього, цей матч стане по-своєму особливим і для команди, й для Вас особисто…
– Та ми вже забули про ту гру в Дніпрі. Налаштовуємось як на наступний календарний матч. У нас просте завдання: до завершення сезону три поєдинки, в яких маємо тричі перемогти.   

upl.ua