Україна

Прем'єр-ліга

Динамо – Рух 0:0. Звіт про товариський матч у Києві

Попри величезну ігрову перевагу «Динамо» не змогло забити і перемогти в першому посткарантинному матчі.

Влад МИРЕНКО

2020-05-22 16:20

Гадаю, всім добре відомі обставини, за яких українські команди повертаються до футболу, тож навряд чи в цьому матчі – першому в період виходу із загальнонаціонального карантину – результат мав ключове значення. Куди важливіше було побачити, як команди рухаються, який темп здатні витримати, наскільки гравці відновили відчуття м’яча та колективних дій.

Слід відзначити, що обидві сторони довго входили в ігровий ритм, налагоджували командне порозуміння. До того ж на колективні дії «Динамо» впливала і тактична несподіванка від Олексія Михайличенка – на місці правого півзахисника номінально грав Шепелєв.

Хвилин 20 знадобилось суперникам, щоб увійти в гру, а потім «Рух» організував прекрасний момент: Кондраков вивів Бойчука віч-на-віч із Бущаном, однак удар хавбека вийшов трішки неточним. Кияни відповіли нагодою, котру фактично сам собі створив Назарій Русин (за «сприяння» Дуця), проте форвард теж у ворота не поцілив.

На 31-й хвилині грубо помилився кіпер «Руха» Мисак, подарувавши м’яча тому ж таки Русину, але сам же у неймовірному кидку відбив удар нападника по умовно порожній воротах. Невдовзі Вербич змарнував шанс вивести господарів уперед, коли в ситуації «п’ять в три» (!!!) вирішив пробити з-за меж штрафного майданчика, а не вивести когось із партнерів один на один..

На 38-й хвилині біло-сині провели чергову чудову атаку, яку наче по нотах розіграли Кендзьора, Шепелєв та Буяльський, однак Дуць у шаленому підкаті завадив Русину завдати результативного удару з близької відстані.

Після перерви кияни продовжили домінувати, незважаючи на кардинальні перестановки. Де Пена, який вийшов на початку другого тайму, спочатку ледь не забив прямим ударом з кутового, а за кілька хвилин влучив у хрестовину з-за меж 16-метрової лінії.

Із середини другого тайму темп гри – і без того не надто високий – постійно збивали численні заміни, тому матч остаточно втратив цілісність. Кияни ще кілька разів потурбували Мисака (приміром, красиво бив з лету Беніто), однак зрештою все завершилось без голів.

ДИНАМО – РУХ 0:0
«
Динамо»: Бущан (Бойко, 46), Кендзьора (Андрієвський, 68), Попов, Шабанов, Миколенко, Сидорчук (Беніто, 68), Андрієвський (Караваєв, 46), Шепелєв (Сирота, 74), Буяльський (Дуелунн, 59), Вербич (Де Пена, 58), Н. Русин (Соль, 58).
«Рух»: Мисак, Заставний (Копина, 60), Дуць, Білий (Романюк, 77), Саків (Мисик, 68), Мартинюк (Коробенко, 74), Р. Русин (Біленький, 46), Брікнер (Калюжний, 58), Бойчук (Козловський, 77), Синиця (Ардазішвілі, 62), Кондраков (Кухаревич, 67).

footclub.com.ua