Україна

Прем'єр-ліга

ТМ. Динамо – Інджія (Сербія) 4:0. Репетиція з позиції сили

У неділю, 13 лютого, київське «Динамо» після повернення до Туреччини на заключний етап підготовки до поновлення сезону провело контрольний матч із лідером першого дивізіону Сербії – «Інджією».

2022-02-13 19:32

Як і на попередньому зборі, «біло-сині» зіграли спаринг у день прильоту, перед цим лише кілька годин перепочивши в готелі. Нагадаємо, тоді динамівці розгромили найсильніший клуб Болгарії «Лудогорець» (4:1), і звітний поєдинок так само розпочали з позиції сили.

Зокрема, після небезпечного прострілу Антюха з правого флангу зовсім трохи не вистачило Ванату, аби в стрибку замкнути передачу з меж воротарського майданчика, а Дубінчак ударом з-за меж штрафного майданчика з рикошетом від спини захисника ледь не поцілив під поперечину.

Суперник, у свою чергу, нестачу майстерності компенсував грубістю. Уже на перших хвилинах по обличчю отримали Гармаш та Дубінчак, дісталося по ногах Болю та Антюху. Динамівці же намагалися не звертати уваги на позамежну налаштованість суперника та відштовхувалося від своєї гри. В одному з епізодів Вербич завдав удару з півкола перед штрафним майданчиком, і після рикошету суперника врятувала лише поперечина.

Ближче до середини тайму гравці «Інджії» згадали, що вони вийшли не на битву гладіаторів, а пограти у футбол, і почали виникати моменти біля воріт Бойка. З-за меж штрафного майданчика в руки воротарю пробив Десанчич, згодом після швидкої контратаки над поперечиною метрів із 18-ти пробив Мілосавлєв, а ще в одному епізоді лише своєчасний підкат Забарного завадив тому ж Мілосавлєву вийти на ударну позицію.

Але загалом динамівці володіли перевагою, подовгу контролюючи м’яч, і на 32-й хвилині цілком закономірно вийшли вперед. Сидорчук на чужій половині поля оцінив ситуацію, пасом урозріз вивів до воріт Вербича, і Беньямін, незважаючи на протидію збоку захисника, пробив точно в кут – 1:0.

Відкривши рахунок, динамівці розслабилися, і відразу могли поплатитися. В одному з епізодів Боль, отримавши передачу від Бойка, викотив на суперника перед власним штрафним майданчиком, але гравці «Інджії» перемудрили з перепасовкою та не змогли відправити м’яча до сітки воріт. Ця ситуація не стала «дзвіночком» для «біло-синіх», і ще в кількох моментах суперники були близькими до того, аби підловити наш захист на помилці – благо, обійшлося.

На останніх хвилинах динамівці організували два супермоменти. І якщо в першому після удару Гармаша з 20-ти метрів суперника врятувала стійка, то в іншому епізоді, коли Дубінчак протягнув м’яча з лівого флангу до штрафного майданчика та віддав пас на де Пену, Карлосу ніщо не завадило пробити точно в кут – 2:0.

А перед самою перервою неймовірний сейв видав Бойко. Мілосавлєв завдав «прихованого» удару з лінії штрафного майданчика, м’яч летів прямісінько в кут, але Денис у блискучому стрибку дотягнувся рукою та перевів на кутовий, тим самим зберігши свої ворота «сухими» в першому таймі.

У перерві тренерський штаб «біло-синіх», на відміну від попередніх спарингів, не став змінювати повністю склад, зробивши лише одну зміну – замість Антюха на правий фланг півзахисту вийшов Циганков. І майже відразу після поновлення гри Віктор мав чудову нагоду, аби доводити рахунок до розгромного, але з гострого кута він не зміг переграти голкіпера. Ще в одному епізоді голкіпер «Інджії» витягнув м’яч із кута після удару де Пени з центру штрафного майданчика. А от на 57-й хвилині і страж воріт сербського клубу не врятував, коли Циганков пасом урозріз вивів Ваната до воріт, і молодий нападник із гострого кута таки пробив повз кіпера – 3:0.

Футболістам «Інджії» аж ніяк не хотілося миритися з розгромною поразкою, і вони великими силами намагалися бігти вперед у надії забити бодай гол престижу. Зокрема, Мілосавлєв, який, незважаючи на зайву вагу, був найактивнішим у своїй команді, вискочив до воріт «Динамо», але Бойко вдало перекрив кут та виловив м’яч у ногах нападника на куті воротарського майданчика.

У середині другого тайму Мірча Луческу провів масову ротацію складу, випустивши вісім нових гравців (із тих, хто розпочинав матч, залишилися лише Сидорчук та Тимчик). Оновлений склад майже відразу міг забивати четвертий м’яч – «біло-сині» розіграли класну атаку «віялом», Буяльський прострілив із лівого флангу, але Шкурін, перебуваючи у воротарському майданчику перед порожніми воротами, не зміг завдати удару. Також дві чудові нагоди мав Кулач, але в обох випадках не зміг ударами головою переграти голкіпера, а Буяльський ударом зі штрафного з 22-х метрів пробив трохи вище за поперечину.

Утім, усе ж нашим хлопцям вдалося відзначитися ще раз. Багато в чому допоміг це зробити воротар «Інджії», який невдало вибив м’яч, Буяльський зіграв на перехопленні та, увійшовши до штрафного майданчика, перекинув м’яч через голкіпера, який кинувся в ноги – 4:0.

У підсумку, «Динамо» розпочинає заключний етап підготовки на турецькому узбережжі з розгромної перемоги. Наступним суперником «біло-синіх» 15 лютого стане казахстанський «Кайрат».

ДИНАМО – ІНДЖІЯ – 4:0
Голи: Вербіч (33), де Пена (44), Ванат (57), Буяльський (86).
Динамо (до 66-ї хвилини): Бойко, Дубінчак, Боль, Забарний, Тимчик, Сидорчук, Гармаш, Де Пена, Антюх (Циганков 46), Вербич, Ванат.
Динамо (після 66-ї хвилини): Бущан, Тимчик (Бражко 75), Сирота, Кендзьора, Яцик, Сидорчук, Караваєв, Кулач, Буяльський, Циганков, Шкурін

fcdynamo.com