Україна

Прем'єр-ліга

Бущан: «Пропозицій немає, тому мої думки з київським «Динамо» та Україною»

Голкіпер київського «Динамо» та збірної України Георгій Бущан розповів, як змінилося його життя під час війни.

2022-06-18 14:00

– Все змінилося, тому що в кожного українця до 24 лютого були якісь плани. Зараз я планую тільки зранку до вечора. Більше щось планувати я не думаю. Шкода людей, тому що всі жили, раділи життю, і країна наша з кожним роком розквітала.

Ми хотіли поїздити по Європі у мирний час. Покаталися ми по Європі не в мирний час. Я вам скажу, що нашої країни краще немає. У нас є все: магазини працюють 24 години, лікарні працюють 24 години. Все що треба – все є. Їхав додому – і дороги у нас є, я вам так скажу.

– Ви відвідували поранених українських військових у лікарнях.
– Я вже не перший раз їздив. Ми їздили кілька років тому. Війна розпочалася в 2014-му році, тому ми і в Києві відвідували. Кожного разу це важко, тому що хлопці молоді, духом сильні, тому що вони там – на фронті.

Важко їм дивитися в очі. Вони кажуть: «Хлопці, займайтеся своєю справою. Ми будемо робити все для вас, а ви робіть роботу так, щоб нам за вас було не соромно, щоб ми раділи за вас». Важко, звісно, але ми їх підтримуємо, і вони нас теж.

– Ваше з дружиною рішення зараз бути у Києві?
– Так, тому що ми скучили. Нас довго не було. Коли в Україну тільки заїхали, вже все інше.

– Яке відчуття?
– Вдома… Друзів зустріти. Київ вже зелений, тепло.

– Розкажіть про підготовку «Динамо» до виступів в УПЛ.
– 16-го чи 17-го команда збирається у Києві. Тиждень працює у Києві, і потім виїжджає на підготовку в Європу, і 19-го граємо. Травма вже заліковується. Я думаю, що ще тиждень, і буду теж з командою їхати.

Що я думаю стосовно того, щоб кудись перейти? Щоб перейти, треба, щоб були якісь пропозиції. Пропозицій немає, тому мої думки з київським «Динамо» та Україною. Зараз мені немає, про що думати.

– Що скажете про виступ збірної України у кваліфікації до ЧС?
– По факту є що є, тому треба з цим змиритися. Ми вже думаємо наперед, на наступний розіграш. Там була якась світлина: склали вік хлопців, які можуть поїхати на наступний чемпіонат світу. І посміялися, тому що всім вже буде за 30, і тільки Іллі Забарному – 23. Буде 30-32 (до наступного ЧС). Будемо як збірна Італії.

dynamo.kiev.ua