Україна

Прем'єр-ліга

Десна – Олександрія 1:3. Україна, 31-й тур. Звіт

Після домашньої поразки команда Олександра Рябоконя позбулася останніх шансів на срібло УПЛ

2020-07-16 21:00

З точки зору турнірної таблиці, ця зустріч для команди Володимира Шарана вже нічого не вирішує. З іншого боку, чернігівська «Десна» – принциповий суперник, який тричі поспіль одержував перемогу в очних протистояннях. Крім цього команда Олександра Рябоконя продовжували боротьбу за срібні нагороди чемпіонату.


На початку зустрічі олександрійці вже мали чудову нагоду відкрити рахунок. Дмитро Шастал, отримавши передачу з флангу від партнера по команді, увірвався на швидкості до кута воротарського майданчик, але в останню мить захисник «Десни» Тамм зіграв надійно, вибивши м’яч з-під ніг орварда. Це був чи не єдиний момент у містян протягом перших десяти хвилин. Територіальна перевага на боці господарів, при цьому темп гри невисокий. Заважає спека.

Футболісти «Десни» забили першими. Після подачі з кутового, Тамм виграв верхову боротьбу у Гліба Бухала і пробивши головою під поперечину, відкрив рахунок в матчі.

Хоча чернігівці і гралиь першим номером, контролюючи гру, у олександрійців іноді виникають непогані загострення. В одному з епізодів Максим Задерака, скористався помилкою захисників «Десни», відібрав м’яч і на швидкості пройшов флангом прострілюючи у штрафний майданчик. Голкіпер чернігівців в падінні ліквідував загрозу.

Майже одразу хороший момент втратив Олександр Мельник. Після подачі з кутового Василя Грицука, молодий футболіст «Олександрії», неточно пробив головою. Круглий пройшов над поперечиною.

Поступово гра у першому тайму вирівнялася і олександрійці зрівняли рахунок. Спочатку Тамм зфолив на Шасталі біля власного штрафного майданчика. Арбітр призначив стандарт. Василь Грицук зробив навісну подачу на партнера по команді, але Фаворов випередив суперника, відбивши м’яч. Круглий потрапив до Шастал, який і відправив його у ворота. Паст не врятував.

До кінця першого тайму поєдинок проходив у рівній боротьбі.

У другому таймі футболісти «Олександрії» почали грати в атакувальний футбол, все частіше і частіше турбуючи ворота Паста. Хороші напівмоменти були у Євгена Банади і Дмитра Шастала. А от Богдан Мишенко скористався своєю нагодою на всі 100%. Атаку розпочав Олег Білик. Голкіпер дав глибокий пас на Кирила Ковальця (він у другому таймі замінив Василя Грицука). Кирило одним дотиком переправив круглого на Богдана Мишенка, який робив забігання до штрафного майданчика. І Богдан потужним ударом виводить наших земляків уперед.

Вже за мить олександрійці забили третій м’яч. Відзначається Максим Задерака, який красиво, головою, після ювелірної подачі Дениса Мірошниченка з флангу, забиває, збільшуючи відставання у рахунку.

Господарі були збентеженні і розлюченні. Такого сценарію подій вони явно не очікували. Чернігівці вмикнули швидкість і просто навалилися на ворота Олега Білика.

На останній хвилині Тотовицький міг скоротити відставання, проте голкіпер гостей на виході зіграв надійно. Все. Фінальний свисток арбітра фіксує принципову переконливу перемогу «Олександрії» над чернігівською «Десною».

ДЕСНА – ОЛЕКСАНДРІЯ – 1:3
Голи:
Тамм (9) – Шастал (33), Мишенко (57), Задерака (61).
Десна: Паст, Гітченко, Картушов (Старенький, 72), Западня (Мостовий, 64), Тамм, Домбровський, Арвеладзе (Будківський, 46), Філіппов, Хльобас (Тотовицький, 46), Фаворов, Кузик (Огіря, 46).
Олександрія: Білик, Мельник, Стецьков, Довгий, Мірошниченко, Бухал, Грицук (Ковалець, 46), Шастал (Безбородько, 60, Шендрик, 90), Банада, Мишенко (Гречишкін, 60), Задерака (Гордієнко, 74).
Попередження: Западня (37) – Шастал (54).

fco.com.ua