Україна

Прем'єр-ліга

Україна, 8-й тур. Десна – Рух 1:0. Звіт

Від протистояння цих команд очікували різного – боротьби тактик, гострого сюжету, забитих м’ячів, утім, перший його тайм протікав у зовсім іншому ключі: якщо не брати до уваги останню п’ятихвилинку, то слід відзначити, що весь ігровий час до того на полі чернігівського стадіону мала місце гра із середніми швидкостями, за якої обидві команди рідко били по воротах (не кажучи вже про удари у ствір).

2021-09-17 22:16

Головний тренер «Руху» Леонід Кучук вирішив не робити кардинальних змін у стартовому складі після нічийної гри проти «Зорі». Лише замість Романа на правий фланг захисту вийшов Гагун. А капітан команди Ярослав Мартинюк знову вийшов у центрі захисту.

Перший тайм не був надто багатим на небезпечні моменти. Забили «рухівці» – на 12-й хвилині Борячук відправив м’яча у воротах Мисака, – втім гол було скасовано через офсайд.

Найцікавіше розпочалось під завісу першої половини матчу. На 40-ій хвилині Климчук заробив небезпечний стандарт біля кута штрафного майданчику «Десни». Після пострілу Федорчука м’яч небезпечно пролетів поруч з дев’ятою. Вже через кілька хвилин Паньків врятував «Рух» від пропущеного голу – Юрій здійснив шикарний сейв після удару головою від Ковтуна. Через мить «жовто-чорні» вибігли в контратаку, але передачу Бойчука на Климчука, який стояв без опіки перед воротами суперника, все ж перехопив захисник «Десни».

У другому таймі господарі поля забрали м’яч під свій контроль, але довго не могли створити насправді небезпечних моментів. «Рух» організовано діяв у захисті та періодично вибігав у гострі контратаки. Після однієї з них Притула пробивав здалеку, а Мисак, хоч і не з першого разу, але забрав м’яч до рук. А на 78-ій Климчук віддав гостру передачу на Борячука, але той з вигідної позиції не влучив по воротах.

«Жовто-чорні» продовжували діяти у своїй манері. На 86-ій хвилині Кондраков вийшов на побачення з голкіпером «Десни» та реалізував момент, але гол «Руху» знову був скасований через офсайд. А вже на останній хвилині основного часу Тотовицький забив єдиний гол у матчі. Часу, щоб відігратись, у команди Кучука вже не було.

ДЕСНА – РУХ – 1:0
Гол:
Тотовицький (90).
Десна: Мисак, Жук (Завійський, 73), Сафронов (Ковтун, 9), Цимбалюк, Картушов, Домбровський, Арвеладзе, Болбат (Волошин, 87), Тотовицький, Калитвинцев, Безбородько (Будківський, 46).
Рух: Паньків, Гагун, Білий, Мартинюк, Мисик, Карасюк, Федорчук, Климчук, Притула (Сич, 72), Бойчук (Лях, 83), Борячук (Кондраков, 83).
Попередження: Жук (40), Ковтун (55) – Борячук (6), Федорчук (26), Притула (53), Сич (90+1).

fcrukh.com