Україна

Перша ліга

Президент ПФЛ: «Будемо звертатися до УПЛ, щоб клуби Першої ліги піднялися до еліти»

Сезон у Першій та Другій лігах України не дограватимуть. Таке рішення ухвалили на Раді ліг ПФЛ. Через воєнний стан в Україні проводити матчі неможливо, тому підсумки чемпіонатів підбиватимуть за тією турнірною таблицею, яка була актуальна на 23 лютого.

2022-05-05 17:20

Попри те, що дограти чемпіонат не було можливості, ПФЛ наполягатиме на тому, щоб її представники підвищилися у класі та у новому сезоні виступали в УПЛ.

«Ми провели нараду в Першій лізі та Другій лізі. Насамперед було прийнято рішення про те, що ми не можемо завершити чемпіонат як у Першій лізі, так і у Другій лізі. Прийняли рішення визначити місця у турнірній таблиці згідно з місцями, які команди займали після останнього туру (29 листопада) та до початку війни рф проти України.

Вирішили створити робочу групу щодо відпрацювання питань переходів між лігами. В тому числі звертатимемося до УПЛ, щоб наші клуби, які посіли перше та друге місце, можливо, і третє з четвертим, мали змогу брати участь у змаганнях УПЛ.

Ситуація щодо обміну між Першою та Другою лігами? Ми спілкувалися, і я впевнений, що ми разом знайдемо спільне та оптимальне рішення для всіх, щоб клуби, які здобули право піднятися з Другої до Першої ліги, щоб вони це право здобули та брали участь у чемпіонаті Першої ліги. Також думатимемо, як зберегти якомога більше команд, які є у Першій лізі.

Наразі немає прямої загрози існування клубів. Є деякі проблемні моменти у двох клубах Першої ліги. Вірю, що вони надалі існуватимуть та розвиватимуть український футбол. Є також проблеми у шести клубах Другої ліги.

Усі клуби висловили готовність розпочинати новий сезон. Також ухвалили рішення з 16-17 травня до 30 травня провести роботу і бути з усіма на контакті, дізнатися про ситуацію в клубах і розробляти формати змагань», – розповів президент ПФЛ Олександр Каденко.

footballua.tv