Україна

Кубок

Верес – Ворскла 1:3. Кубок України, 1/8 фіналу. Звіт

Рівненський «Верес» поступається полтавчанам і припиняє боротьбу за Кубок України.

2021-10-27 16:30

Рівно п’ять років тому, 26-го жовтня 2016-го, «Верес» та «Ворскла» вже зустрічалися на стадії 1/8 фіналу розіграшу Кубку України. Тоді, на заповненому стадіоні «Авангард» у Рівному полтавці здобули мінімальну перемогу – 1:0 завдяки голу Юрія Коломойця. Хоча рівняни, на той момент команда Першої ліги, нічим не поступалися супернику і створили чималу кількість гольових нагод.

Більше атакував
«Верес» і у звітному поєдинку. Відкривати рахунок команда Юрія Вірта могла вже на 13-й хвилині гри. Геннадій Пасіч на швидкості прийняв передачу з глибини поля і з-під Наджееба Якубу пробивав низом у дальній кут воріт – Дмитро Різник витягнувся у струну і перевів м'яча на кутовий!

Хвилин за п’ять ще один шанс не використав Віталій Дахновський. Опинившись перед порожніми воротами, він на мить не встиг замкнути прострільну передачу Геннадія Пасіча зліва!

Не забиваєш ти – забивають тобі. І забила
«Ворскла». Полтавчани втекли в контратаку, а Ібрагім Кане у ближньому бою переграв Артема Кичака – 0:1.

Потому ще двічі до перерви міг забити
«Верес». Обидва рази на вістрі атаки опинявся Михайло Сергійчук. Спершу уник офсайду і мав розстрілювати ворота «Ворскли», але в останню мить удар нашого форварда заблокував Наджееб Якубу. Ще за мить Михайло Сергійчук вийшов на побачення з Дмитром Різником, але пробив у воротаря «Ворскли»!

Перший гольовий момент після перерви створили гості. Рангел обіграв Романа Гончаренка і бив по воротах з близької відстані – Артем Кичак врятував
«Верес».

У середині тайму полтавська команда забила другий і, можливо вирішальний гол. Кане на правому фланзі атаки обігрався з Русланом Степанюком, той виконав навіс, а Іван Пешич у боротьбі з Дмитром Нємчаніновим головою пробив у протихід Артему Кичаку – 0:2.

Далі – більше. Віталій Дахновський отримав пряму червону картку за фол проти голкіпера
«Ворскли», який залишив ворота і пішов грати у поле. А гості забили втретє. Сергій Яворський у високому стрибку ударом головою замкнув верхову передачу справа – 0:3.

Навіть у меншості
«Верес» міг забивати. І зрештою забив. Спершу Віталій Тимофієнко ударом з центру поля влучив у поперечину воріт «Ворскли». А на заключній хвилині гри Михайло Сергійчук з точки провів гол престижу.

1:3 – далі у Кубку йде
«Ворскла».

ВЕРЕС – ВОРСКЛА – 1:3
Голи:
Сергійчук (90+3, з пенальті) – Кане (21), Пешич (67), Яворський (83).
Верес: Кичак, С.Шестаков (Солдат, 73), Махнєв, Гончаренко, Нємчанінов, Полюлях (Панасенко, 63), Петько, Дахновський, Г.Пасіч, Гегедош (Тимофієнко, 73), Сергійчук.
Ворскла: Різник, Пердута, Якубу (Кушніренко, 73), Тіль (Хрипчук, 89), Пешич, Яворський, Тамм, Челядін, Кане (Амількар, 86), Рангель, Степанюк (Павлюк, 86).
Попередження: Г.Пасіч (11), Петько (54), Панасенко (65), Сергійчук (87) – Степанюк (56), Яворський (74).
Вилучення: Дахновський (70).

nkveres.com