Україна

Калейдоскоп

«Динамо» і Фонд братів Суркісів відбудують амбулаторію

ФК «Динамо» Київ і Благодійний фонд братів Суркісів підписали меморандум про партнерство та співпрацю з Міністерством охорони здоров'я України та Київською обласною військовою адміністрацією.

2022-06-15 17:42

Першою ластівкою масштабної співпраці київського «Динамо» на обласному та державному рівнях стане відбудова амбулаторії в селі Гурівщина Бучанського району Київської області.

На початку березня, коли на території окупованої російськими військами Гурівщини точилися важкі бої, внаслідок танкових і мінометних обстрілів в амбулаторії виникла пожежа, яка призвела до повного вигоряння медичного закладу. За підсумками технічного обстеження споруди було зроблено експертний висновок, що будівля не підлягає реконструкції, натомість необхідне будівництво нового приміщення для продовження медичної практики та обслуговування пацієнтів.




Згідно з проектом, амбулаторія буде відбудована за міжнародними стандартами та оснащена сучасним обладнанням. Відновлення медичного закладу відбуватиметься коштом Футбольного клубу «Динамо» Київ і Благодійного фонду братів Суркісів.

Планується, що новозбудоване приміщення амбулаторії в селі Гурівщина відкриє свої двері для пацієнтів вже в листопаді цього року. Медичний заклад обслуговує понад 5 тисяч мешканців сусідніх населених пунктів – Гурівщина, Хмільна, Любимівка, Бузова, Буча.

Як відзначив після підписання меморандуму міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, він є палким уболівальником київського «Динамо» понад 25 років, тому йому особливо приємно, що улюблений футбольний клуб долучився до відбудови медичної інфраструктури країни.

«Ми розпочали відновлення закладів охорони здоров'я на території України з ланки первинної медико-санітарної допомоги, оскільки це перша точка входу до медичної допомоги. Сьогодні ми говоримо не лише про відновлення того, що зруйновано, а й про технічну модернізацію всіх закладів охорони здоров'я, щоб, незважаючи на повномасштабне вторгнення російської федерації, охорона здоров'я, яка мала потужний поштовх у розвитку в останні два роки, продовжила рух вперед», – зауважив міністр охорони здоров'я. 

Перший віце-президент «Динамо» Віталій Сівков висловив подяку керівництву МОЗ і Київської ОВА за те, що дозволили київському «Динамо» та Фонду братів Суркісів взяти участь у цій почесній і дуже потрібній справі:

«Ігор та Григорій Суркіси просили передати подяку за вашу довіру та підтримку в спільній місії. Нам потрібно якомога швидше позбуватися наслідків руйнувань після окупації наших територій, щоб українці могли отримати необхідну допомогу сімейних лікарів і стати на шлях до здоров'я. Зі свого боку, ми намагатимемося максимально якісно та швидко виконати всі завдання, які стоять перед нами в реалізації цього проекту».

«Сподіваюся, завдяки спільним зусиллям ми будемо поступово вирішувати цю проблему, відновлювати та покращувати наші медичні заклади. У нас вже є позитивний приклад - запуск лікарні в Бородянці з сонячними панелями та станціями Tesla Powerwall. Будемо прагнути до того, щоб кожна амбулаторія була оснащена подібними іноваційними технологіями. Дякую МОЗ та керівництву київського «Динамо» за співпрацю», – відзначив Віталій Власюк, заступник голови Київської обласної державної (військової) адміністрації.

«Хотів би щиро подякувати київському «Динамо», Міністерству охорони здоров'я та Департаменту охорони здоров'я Київської ОДА за такий швидкий відгук на трагедію, що відбулася в нашому структурному підрозділі. Після відбудови амбулаторії ми зможемо відновити надання первинної медико-санітарної допомоги, яка є вкрай необхідною для жителів нашої громади», – додав Руслан Сурженко, керівник КНП «Дмитрівський медичний центр» Дмитрівської сільської ради Бучанського району Київської області.



fcdynamo.com