Україна

Калейдоскоп

Тренувальні поля «Маріуполя» постраждали внаслідок бомбардувань

Віце-президент «Маріуполя» Андрій Санін розповів, як постраждала клубна інфраструктура через російську агресію.

2022-06-07 09:00

«Прихід «русского мира» до Маріуполя залишив найглибші шрами скрізь, куди змогли дотягнутися його загребущі руки. Це наші тренувальні поля, які до війни вважалися одним із найкращих спортивних майданчиків в Україні. Починаючи з 2018 року, ми реалізували у Маріуполі програму масштабної реконструкції тренувальних полів ФК «Маріуполь»:

1) На трьох натуральних та одному штучному полі була встановлена просунута система автоматичного поливу;

2) Для тренувань у вечірній час на полях №1 та №4 було встановлено енергоефективну світлодіодну систему освітлення;

3) Для проведення офіційних матчів молодіжної команди на полі №2 було збудовано нову трибуну на 200 глядачів;

4) Для забезпечення можливості якісної ТВ-трансляції матчів на полях №2 та №4 було встановлено спеціалізовані металеві вежі для ТВ-операторів.

Під час штурму Маріуполя військами т.з. російської федерації вся наша інфраструктура зазнала численних артилерійських ударів з боку російських окупантів. На основних для першої команди полях ми нарахували 8 воронок на полі №1 і 4 «прильота» на полі №2. Не вдалося уникнути руйнувань і на полі №4 зі штучним покриттям, де займалася наша Академія, постраждало й поле №3 молодіжної команди.

Частину агрономічної техніки вкрадено, частину – розграбовано мародерами. Ось такий він, «русский мир», метастази якого безглуздо і нещадно знищують все навколо себе, – написав Санін на своїй сторінці у Facebook.

footclub.com.ua