Україна

Калейдоскоп

Звернення Федерації футболу Києва до КДК ФФУ/УАФ

Деструктивні дії функціонерів ФФУ/УАФ дискримінують законно обране керівництво ФФК і значною мірою шкодять розвиткові футболу в столиці України.

Офіційний сайт ФФК

2019-09-20 15:58

Звернення Федерації футболу м. Києва до Контрольно-дисциплінарного комітету Української асоціації футболу.

13 березня 2019 року, Громадська спілка «Федерація футболу м. Києва» (далі Федерація), своїм листом за № 27, виконуючи вимого 61 статті Статуту ГС ФФУ, звернулася до Виконкому ГС ФФУ (вхідний № 451 від 14.03. 2019 р.) з проханням розглянути на своєму черговому засіданні питання про надання нашій Федерації статусу регіональної.

Федерація послідовно, у відповідності до положень Статуту ГС ФФУ та Модельного статуту регіональної федерації, виконала всі передбачені цими регламентуючими документами вимоги для отримання такого статусу.

Рішенням делегатів Першої чергової Конференції ГС ФФК від 07 грудня 2018 року окремі положення Статуту ГС ФФК було приведено до вимог Модельного статуту і, як того вимагає стаття 61 Статуту ГС ФФУ, Виконком ГС ФФК надав відповідну згоду на отримання від ГС ФФУ статусу регіональної.

Минуло понад шість місяців від дати отримання УАФ нашої заяви та нового Статуту ГС ФФК. За цей час, грубо порушуючи статутні та регламентні норми УАФ, її керівництво не винесло на розгляд Комітету з розвитку футболу в регіонах (засідання проведені у квітні та травні 2019 року) та Виконкому УАФ нашого звернення. Жодних рішень з цього питання ані зазначений комітет, ані Виконком, ані керівники УАФ не ухвалювали. Крім того, в порушення вимог Закону України «Про звернення громадян», УАФ жодним чином не повідомила ГС ФФК навіть про наміри та терміни розгляду нашого запиту.

У листі ГС ФФК від 13 березня 2019 року ми зазначали і знову підтверджуємо, що ГС ФФК налаштована на співпрацю з ГС УАФ в рамках статутних і регламентних норм ГС УАФ, УЕФА і ФІФА.

Всупереч нашим намаганням знайти порозуміння, керівництво УАФ навпаки – ігнорує взаємовигідний формат співпраці. Більше того своїми діями ГС УАФ грубо порушує наші права. А саме:

– сприяє створенню альтернативної федерації футболу в м. Києві;
– ініціює безпідставні судові позови та заяви до правоохоронних органів;
– незаконно намагається позбавити ГС ФФК державної реєстрації;
– судиться за оренду автомобіля, наданого рішенням Виконкому ГС ФФК,
як і всім іншим федераціям на безоплатній основі для виконання
статутної діяльності;
– займається фальшуванням документів УАФ, які б виправдовували
протиправні дії УАФ;
– відмовляє у плановому фінансуванні ГС ФФК (борг УАФ понад 1,5 млн.
грн..);
– позбавляє дітей нашого міста безоплатного отримання 1000 м’ячів;
– не забезпечує рівноправне представництво футбольного активу міста
Києва в комітетах і комісіях УАФ;
– блокує присутність представників ГС ФФК на будь-яких заходах УАФ
протягом майже двох років;
– позбавляє ГС ФФК отримання офіційної та службової інформації щодо
діяльності УАФ;
– розповсюджує у ЗМІ упереджену, негативну інформацію про діяльність
ГС ФФК;
– саботує та безпідставно затягує розгляд будь-якого звернення ГС ФФК
щодо порушення наших прав.

Ми вважаємо, що такі деструктивні дії функціонерів ГС УАФ дискримінують законно обране керівництво ГС ФФК і значною мірою шкодять розвиткові футболу в столиці України.

Зважаючи на викладене, ГС ФФК вимагає від КДК УАФ притягнути до дисциплінарної відповідальності осіб, котрі сприяли виникненню вказаної низки порушень. Адже КДК УАФ, як орган футбольного правосуддя, мусить стояти на сторожі базових основ та принципів, якими керуються всі суб’єкти футбольного життя.

Голова ГС ФФК І.Кочетов

ffk.kiev.ua