Україна

Калейдоскоп

Петраков: «Після матчу з Вельсом вся команда перехворіла»

Прес-конференція тренера збірної України Олександра Петракова напередодні матчу Ліги націй проти Ірландії, який відбудеться 14 червня у польському Лодзі.

2022-06-13 18:31

– Чи важко вигравати п’ять матчів поспіль у цей тяжкий для країни час? Як до цього ставляться ваші підопічні?
– Якби я виграв п'ять матчів, то зараз був би у фінальній стадії чемпіонату світу... Важко чи ні, але це – наша робота. Ми робимо справу для країни, граємо у футбол не для себе. Граємо, щоб принести якісь позитивні емоції нашим співвітчизникам.

– Яка кадрова ситуація у збірній України?
– У Романа Яремчука проблема з гомілкостопом, зараз поїдемо робити МРТ. В Олександра Зубкова піднялася температура, його не буде на передматчевому тренуванні. Учора трапилося ігрове зіткнення Едуарда Соболя й Дениса Попова. Вони поїхали отримувати медичну допомогу, але будуть тренуватися. Андрій Ярмоленко сьогодні буде тренуватися. Учора він сам попросив, він – капітан команди. Руслан Маліновський теж мав температуру вчора, подивимося на його самопочуття. Уся команда потроху перехворіла. Скажемо так, усе добре.

– Чи можете ви підтвердити, що справді всі перехворіли?
– Так, це була застуда після Вельсу.

– Чи ви та гравці повернетеся в Україну після матчів збірної?
– Якщо говорити про мене, то я їду в Україну, у Київ. Я люблю свою країну, їду додому.

– Чи почувалися ви як удома під час поєдинку з Вірменією? Чи відчували єдність з уболівальниками?
– Так, ми почувалися як удома. Я не вперше в Лодзі, це була моя ініціатива – грати тут. На стадіон прийшло багато українців. До мене тут приїхали знайомі, я був у центрі міста. Люди підходили, дякували. Дуже гарна була атмосфера. Дякую вболівальникам, дякую Польщі за прийом як три роки тому, так і зараз. До нас тут ставляться, як удома.

– Андрій Пятов зворушливо попрощався зі збірною України…
– Так, це великий гравець, який заслуговує на такі проводи. Він хотів поїхати зі збірної раніше, але я його попросив цього не робити. Сказав: давай проведемо тебе, я поставлю тебе на гру з Вірменією. Ми це зробили, думаю, у нас усе вийшло. Ми попрощалися з Андрієм. Залишити збірну було його ініціативою, але це життя.

– В ірландців не зіграють провідні захисники – Шейн Даффі та Джон Іган. Це спрощує завдання для вашої збірної?
– Це Ліга націй, тут перевіряються нові гравці. Думаю, тренер знайде, кого поставити. Це може бути серйозною втратою, коли граються матчі за вихід на чемпіонат світу чи Європи. А зараз… Для того Ліга націй і проводиться, щоб були не просто контрольні поєдинки, а ігри з турнірним завданням. Думаю, із цим жодних проблем в Ірландії не виникне.

– Чи ірландці гратимуть за тією ж тактикою, що й у попередньому матчі?
– Я не знаю, завтра побачимо. Ми готові до всього, акцентуємо увагу тільки на своїй команді й на своїй грі. Як гратиме суперник – подивимося на футбольному полі.

– У разі перемоги збірна України зможе закріпитися на першому місці у групі. Чи усвідомлює це команда?
– Коли починаєш щось рахувати перед грою, воно ніколи не збігається, повірте. Це футбол, це спорт.

 



uaf.com