Україна

Калейдоскоп

Стартує п’ятий сезон Всеукраїнської футбольної ліги учасників АТО

24 березня в місті Вишневе стартує вже п’ятий сезон чемпіонату Всеукраїнської футбольної ліги учасників АТО на Кубок героїв АТО. Організатором турніру традиційно є Федерація футболу учасників АТО.

2019-03-16 16:05

Під час «круглого столу» в Укрінформі президент Федерації футболу учасників АТО Руслан Руденко повідомив, що його організація підписала договір про співпрацю з Федерацією футболу України (ФФУ) і новоствореним Міністерством ветеранів та подала документи про внесення турніру в Єдиний календарний план фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України. Це надає змаганням офіційного статусу.

За словами Руденка, ФФУ цінує співпрацю з Федерацією учасників АТО і зі свого боку ФФУ гарантує професійну допомогу в організації змагань. Зокрема, і в цьому році ФФУ допомагатиме зі стадіонами, арбітрами, формою та м’ячами.

Представник ФФУ – перший віце-президент ФФУ Олег Протасов зазначив, що мета його організації – проведення єдиного чемпіонату для ветеранів АТО і він сподівається, що через рік такий турнір відбудеться. Наразі ж заплановано провести суперфінал – матч між володарем Кубка героїв АТО та переможцем турніру, який проводить ФФУ для ветеранів АТО. 

Новий, вже п’ятий за ліком, сезон чемпіонату Всеукраїнської футбольної ліги учасників АТО на Кубок героїв АТО стартує 24 березня в місті Вишневе. Традиційно першими розпочнуть змагання команди дивізіонів «Північ» та «Київ».  Серед нововведень цього сезону – обов’язкове страхування учасників чемпіонату.

Нагадаємо, Всеукраїнська футбольна ліга учасників АТО на КУБОК ГЕРОЇВ АТО – це наймасштабніша в Україні програма психологічної та спортивної реабілітації ветеранів та учасників АТО (ООС) з 2015 року. Щорічно з березня по жовтень в 42 містах України більше двох з половиною тисяч учасників бойових дій проходили реабілітацію та соціальну адаптацію через улюблений вид спорту – футбол.

ukrinform.ua