Україна

Калейдоскоп

«Нинішнє керівництво УАФ діє протизаконно»

Виступ першого заступника Голови Федерації футболу Києва Віктора Старовойта на конгресі УАФ. 

2020-06-07 16:10

«Шановні Колеги!

Сьогодні ФФК є найбільшою в столиці, та мабуть і в Україні, регіональною спортивною громадською організацією, яка об’єднує 84 міських футбольних клубів, федерацій, асоціацій, ліг, ДЮСШ, СДЮШОР різних видів футболу і форм власності.

У трьох лігах Чемпіонату, кубках та першостях міста лише з футболу в сезоні 2019/2020 беруть участь 464 команди.

Зусиллями Федерації, її районних осередків  в столиці щорічно проводиться понад 60 (шістдесят) різноманітних спортивно-масових заходів і турнірів.

46 команд з 13 футбольних клубів  представляють Федерацію футболу м. Києва у змаганнях Дитячо-юнацької футбольної ліги України вікових груп U-14 – U-19, дві у чемпіонаті ААФУ, одна у змаганнях ПФЛ і одна в ПЛ України. З року в рік команди столиці України посідають провідні місця у турнірних таблицях цих змагань.

Станом на грудень 2019 року до списків національної, молодіжної та юнацьких збірних команд  з футболу включено 64 футболіста київських футбольних клубів. П’ять представників  ФК «Динамо» та СДЮШОР – 15 у складі молодіжної збірної команди України вибороли золоті медалі на чемпіонаті світу.

На сьогодні в списках Асоціації футболу України  представлені:  2 арбітра і 2 асистента арбітра ФІФА, 4 арбітра і 8 асистентів арбітра УПЛ,  11 арбітрів і 9 асистентів арбітра ПФЛ, 16 арбітрів, які обслуговують змагання ДЮФЛ України.

Під патронатом нашої федерації в місті успішно розвивається студентський та пляжний футбол, міні-футбол і футзал, футбол серед ветеранів та жінок.

Згідно п’ятирічного Договору про співпрацю з Київською міською державною адміністрацією лише Федерація футболу м. Києва  наділена  повноваженнями представляти футбол м. Києва у всеукраїнських та міжнародних спортивних організаціях і змаганнях, проведення офіційних міських змагань з футболу.

Всі ці та безліч інших наших успішних проектів реалізовані не завдяки, а всупереч «старанням» головного футбольного штабу країни на чолі з Вами Андрію Васильовичу.

Адже жоден з державних органів управління фізичною культурою і спортом чи Федерації футболу України, керованої різними очільниками в різні роки, ніколи за жодних обставин не намагався позбавити нашу Федерацію повноважень з розвитку футболу, або піддати сумніву обраних на демократичній основі її керівних та виконавчих органів.

Жоден президент ФФУ за всю історію її існування не наважився на реалізацію на практиці ганебної та авантюрної ідеї щодо створення альтернативних нашому громадських об’єднань, сіючи тим самим розбрат серед футбольної громади столиці України.

Ви, Андрію Васильовичу, полюбляєте в усьому бути першовідкривачем. На жаль, Ви і досі утримуєте пальму першості у перманентному процесі знищення традицій і здобутків столичного футболу, котрі були напрацьовані ще задовго до отримання Вами керівної посади.

Історичний досвід свідчить про те, що люди, які нехтують і зневажають позитивні надбання минулого, не мають перспективи розвитку своїх амбіційних планів. Ми переконані в тому, що нинішнє керівництво УАФ також приречене на самоліквідацію, оскільки воно діє протизаконно, всупереч принципам ФІФА-УЄФА.

Шановні колеги, ми звертаємося до вас із закликом – не будьте байдужими, не будьте слухняними і лояльними до проявів свавілля з боку ділків від футболу. Не бійтеся критично мислити, називати речі своїми іменами, а головне – не бійтеся діяти. Діяти рішуче і принципово, вичищаючи із закутків нашого футбольного дому давно набридлі безвідповідальність, корупцію, непрофесіоналізм та беззаконність.  

Дякую за увагу».

ffk.kiev.ua