Турніри

Молодь

U-17: Україна стартувала з перемоги в еліт-раунді Євро-2017

Юнацька збірна команда України, сформована з гравців 2000 року народження, стартувала в еліт-раунді чемпіонату Європи 2017 року, який цими днями триває в Австрії. У першій грі українці вибороли перемогу над командою Швеції з рахунком 2:1.

2017-03-23 19:00

Підопічні Сергія Попова розпочали дебютну гру на турнірі фактично без розвідки. Вже на 2-й хвилині Цитаїшвілі перевірив пильність шведського голкіпера Тоннандера, який не без проблем впорався із дальнім «пострілом» українського півзахисника.

Шведам вдалося відсунути гру на половину поля «синьо-жовтих», але усі спроби «Тре Крунур» загрожувати воротам Лтайфа у першому таймі були марними. М’яч оминав українські ворота після ударів Бьйорка, Кулусеквскі, Себбьо та Петерссона.

Українці ж зробили ставку не на кількість гольових моментів, а на їх якість. Спочатку Приходько мав нагоду відкрити рахунок у матчі, згодом Ващишин ударом головою після подачі кутового ледве не відправив «сферу» у ціль, а у кінцівці першої половини українці все ж домоглися свого. Це Мащенко на 34-й хвилині відгукнувся на передачу Цитаїшвілі і запалив своє прізвище на табло.

Забитий м’яч вплинув на подальший сценарій подій на полі. Гра значно пожвавішала після перерви, а футболісти обох команд, здавалося б, забули про обережний футбол, який панував у перші 40 хвилин. Тоннандер виконав ефектиний сейв після удару Ващишина, Себбьо не забарився із відповіддю – настав час демонструвати Лтайфа свою реакцію.

Низка замін у середині другого тайму не знизила психологічний градус гри. Супряга, Мащенко та Кащук були зобов’язані подвоювати перевагу команди Попова, але проти подібного перебігу подій був голкіпер. У свою чергу, шведам вдалося-таки відзначитися у воротах Дані на 78-й хвилині, щоправда допоміг скандинавам у цьому рикошет від Дмитрука.

Честь і хвала «синьо-жовтим», які, ведучи протягом більшості ігрового часу матчу у рахунку, не захотіли вдовольнитися нічиєю і пішли на відчайдушній штурм. Результатом цього став забитий гол у виконанні Приходька вже у компенсований арбітром час. Ісаєнко, який з’явився на заміну у другому таймі, із забійної позиції дивом не забив третій гол за українську збірну, а вже перед самим фінальним свистком наша команда залишилася у меншості після вилучення Холода. І все ж, збірній України вдалося розпочати австрійську кампанію еліт-раунду Євро-2017 із перемоги – 2:1!

ЧЄ-2017. Еліт-раунд

Швеція U-17 – Україна U-17 – 1:2
Голи: Дмитрук (78, автогол) – Мащенко (34), Приходько (80+1).
Швеція U-17: Тоннандер – Трінх, Петерссон, Столхеден, Фіннделл, Бьйорк, Таннус (Ільязі, 71), Вагіч (к), Крона, Кулусеквскі, Себбьо (Мавана, 59).
Україна U-17: Лтайф – Слива, Снурніцин, Супряга (Холод, 68), Ващишин, Цитаїшвілі (Кащук, 61), Ісаєнко, Харжевський (к) , Мащенко (Волошин, 71), Дмитрук, Приходько.
Попередження: Бьйорк (80) – Дмитрук (63), Холод (80+3).
Вилучення: Холод (80+4, друге попередження).

ffu.org.ua