Турніри

Молодь

FC Aesch Tournament. «Динамо» U19 перемогло «Фулгем» U19 у матчі за бронзу

У заключному матчі на міжнародному турнірі FC Aesch Under 19 International Football Tournament у Швейцарії юнацька команда «Динамо» зійшлася з англійським «Фулгемом» у боротьбі за третє місце.

2022-07-31 21:07

Нагадаємо, що динамівські юнаки виступали в групі А, де вже зустрічалися з «Фулгемом». Тоді поразка від лондонців (1:2) не завадила динамівцям стати переможцями свого квартету – в інших матчах кияни здолали швейцарський «Базель» (5:1) і мексиканський «Тигрес» (3:1).

Однак у півфінальному матчі підопічні Ігоря Костюка поступилися іспанській «Валенсії» – основний час поєдинку завершився з рахунком 3:3, а в серії пенальті удача усміхнулася нашим суперникам, які реалізували на один 11-метровий удар більше.

Що стосується «Фулгема», то англійці, вийшовши з нашої групи з другої позиції, в іншому півфіналі поступилися «Ювентусу» з рахунком 1:2.

У сьогоднішній грі склад киян поповнили Антон Боль, Олександр Яцик і Антон Царенко, які повернулися до юнацької команди з розташування основної, у складі якої взяли участь у товариському благодійному матчі з «Евертоном» у Ліверпулі.

Це підсилення зіграло важливу роль у зустрічі з «Фулгемом», адже обидва голи «Динамо» у першому таймі записали на свій рахунок двоє з цих футболістів. Після зустрічі команд на груповому етапі динамівцями були зроблені відповідні висновки, і сьогодні наша команда повністю переважала англійців, довівши справу до впевненої перемоги, хоча у ході гри лондонці двічі скорочували розрив у рахунку.

Вже на 9-й хвилині Маткевич заробив стандарт на лівому фланзі та сам виконав його, навісивши до штрафного. На стандарт підключився Боль, який залишився без опіки на дальній стійці та головою відправив м'яч у ворота – 1:0.

Не змусило себе чекати і друге взяття воріт. Кремчанін наздогнав м'яч біля лицьової лінії та перевів його на Бенедюка, який відпасував далі на Царенка – і Антон у дотик із 12-ти метрів відправив круглого в сітку – 2:0.

Могли динамівці забивати й більше – так, Маткевич перспективно пробивав головою, однак голкіпер англійців зреагував. Окрім того, не було зараховане взяття воріт Дзенем – йому передувало порушення правил із боку Царенка, який «обікрав» захисника лондонців після передачі від воротаря.

«Фулгем» зміг гостро відповісти лише після півгодини гри, коли капітан команди Делано Маккой-Сплатт пробив зі штрафного у небезпечній близькості від поперечини.

У другій 35-хвилинці перевага «Динамо» зберігалася – кияни активно пресингували суперників, часто всією командою перебуваючи на чужій половині поля, і могли збільшувати рахунок. Зокрема, Саленко на початку тайму влучив у стійку.

Відквитати один м'яч лондонцям вдалося завдяки індивідуальним діям Лемара Гордона, який увійшов до штрафного «Динамо» та ювелірно пробив у ближній кут – Авраменко не зумів врятувати – 2:1.

Однак динамівці невдовзі досить легко відірвалися в рахунку - Боль видав довгу передачу зі своєї половини поля на Кремчаніна, який із правого флангу змістився до штрафного та спробував чи то пробити, чи то прострілити повз воротаря. Голкіпер зачепив м'яч і переправив його точно під ногу Дзеня, який поставив гольову крапку в цій атаці – 3:1.

«Фулгем» знову залишив у грі Лемар Гордон, який відзначився видовищним голом, спрямувавши м'яч від лівого краю штрафного у дальній кут воріт Авраменка – 3:2.

Але динамівці не забарилися з відповіддю. Після вкидання Білоконем ауту з лівого флангу Горбач увійшов до штрафного і також вразив дальній кут, встановши остаточний рахунок – 4:2, який приніс «біло-синім» бронзові нагороди турніру.

FC Aesch Under 19 International Football Tournament

Матч за третє місце

«Динамо» (Київ, Україна) – «Фулгем» (Лондон, Англія) – 4:2 (2:0)
Голи: Боль (9), Царенко (13), Дзень (54), Горбач (64) – Гордон (48, 58).
«Динамо» (стартовий склад): 12. Авраменко, 8. Бенедюк, 4. Боль, 17. Філатов, 28. Білоконь, 6. Яцик (к), 22. Саленко, 19. Маткевич, 10. Царенко, 13. Кремчанін, 23. Дзень.
На заміну виходили: 3. Балаба, 7. Слесар, 9. Горбач, 5. Янчишин, 21. Василець.
Попереджені: Царенко (61) – Паркер (70).

fcdynamo.com